Naar inhoud springen

Microsoft Word/Automatische paginanummering

Uit Wikibooks

Microsoft Office | Word


Vaak wil je zorgen dat onderaan de pagina automatisch een paginanummer komt te staan. Dit is heel eenvoudig te doen en wel op twee manieren:

De eerste en makkelijkste manier is om te kiezen voor: Invoegen -- Paginanummers.

De tweede manier is iets lastiger, maar hier heb je meer invloed op de opmaak en andere zaken. Open het kadertje om kop/voettekst in te typen (zie kop/voettekst).

In de nu verschijnende werkbalk staat uiterst links: AutoTekst-fragment invoeren. Als je op deze button klikt zal ergens in de verschijnende lijst pagina X van Y staan. Als je hierop klikt zal op elke pagina in je bestand het paginanummer komen en tevens het aantal pagina's dat het hele bestand telt.

Kun je geen autotekstfragment invoeren? Geen probleem.

  • Typ pagina
  • Je klikt dan in het werkbalkje van de kop/voettekst op het icoontje van een pagina met een hekje erop. (links) Nu verschijnt het paginanummer.
  • Vervolgens typ je van
  • Uiteindelijk klik je in de werkbalk weer op het icoontje van het blaadje met daarin twee plusjes. Nu verschijnt het aantal pagina's.

Wil je enkel het paginanummer invoegen? Ook geen probleem Je klikt nu vanuit de kop/voettekst werkbalk enkel op het icoontje met een hekje erin en voila, op elke pagina staat het paginanummer.

 

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.