Microsoft Word/Koptekst en voettekst

Uit Wikibooks

Microsoft Office | Word
 
 
Een kop- en/of voettekst wordt vaak gebruikt in grote bestanden om bijvoorbeeld aan te geven wie de auteur was en wat de datum was van het bestand.
Om een kop/voettekst te maken klik je in MS Word op Beeld - Koptekst en voettekst.
Er verschijnt nu automatisch een kadertje waarbinnen je tekst kan gaan typen. De hier getypte tekst zal dan op elke pagina van het document worden weergegeven.
Wil je echter bepaalde informatie in de kop/voettekst alleen op pagina 1 weergeven en op de overige pagina's alleen een deel van deze informatie (bijvoorbeeld de paginanummering) dan is dat ook mogelijk:
In de werkbalk van de kop/voettekst die je automatisch voor je krijgt als je een kop/voettekst wilt invoeren moet je dan op het 'boek'-icoontje klikken (pagina-instelling). De pagina-instelling is ook te vinden onder: Bestand - Pagina-instelling
Nu vink je onder het tabblad indeling de regel Eerste pagina afwijkend aan.
Als je nu weer teruggaat naar je document kan je een aparte kop/voettekst maken op de eerste pagina, die afwijkt van de kop/voettekst op overige pagina's.
Onder het tabblad AutoTekst-fragment invoegen, welke ook in de kop/voettekst werkbalk te vinden is, vind je vaak gebruikte zaken die je in de voettekst zou kunnen gebruiken.
Soms zou je een autotekstfragment willen invoegen, dat niet bestaat. Die zijn wel zelf te creëren. Meer over het maken van een AutoTekst-fragment vind je onder AutoTekst-fragment maken.

 

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.