LXDE/Installeren

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

LXDEInstallatieNaar de volgende stap in dit boek

LXDE is eenvoudig te installeren, omdat in de meeste Linuxdistributies het pakket lxde aanwezig is. Dit is een zogenaamd metapakket: het bevat verwijzigingen naar andere pakketten. Deze stap kan overgeslagen worden indien u al LXDE op uw computer geïnstalleerd heeft.

Installatie[bewerken]

Deze methode werkt onder Linux Mint, Fedora, Ubuntu, Xubuntu, Fuduntu, CrunchBang en Debian. Wilt u weten of uw distributie ook ondersteund wordt? Kijk dan of uw Linuxdistributie is opgenomen in deze lijst: https://www.debian.org/misc/children-distros

Om LXDE te installeren, heeft u een terminalvenster nodig. Hieronder zijn een aantal mogelijkheden omgenomen om een terminalvenster te starten afhankelijk van de desktopomgeving die u gebruikt:

Unity (Ubuntu 11.04+): druk Ctrl + Alt + T
GNOME 2 (Ubuntu 10.04 en 10.10): Toepassingen -> Accessoires -> Terminal
Xfce (Xubuntu): Toepassingen -> Systeem -> Terminal.
KDE (Kubuntu): KMenu -> Systeem -> Terminal Program (Konsole).

Typ vervolgens sudo apt-get install lxde --yes in de terminal en druk op enter. Geef uw wachtwoord op wanneer hiernaar gevraagd wordt. Voor Red Hat-gebaseerde systemen zoals Fedora en CentOS typt u geen sudo apt-get install lxde maar sudo yum install lxde. Het kan ook zijn dat u eerst su moet intypen en vervolgens uw wachtwoord waarna u yum install lxde intypt (indien dit niet werkt, probeer dan in plaats van lxde om het commando uit te voeren met lxde-desktop).

Terug naar inhoud

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.