Naar inhoud springen

LXDE/Installeren

Uit Wikibooks

LXDE is eenvoudig te installeren, omdat in de meeste Linuxdistributies het pakket lxde aanwezig is. Dit is een zogenaamd metapakket: het bevat verwijzigingen naar andere pakketten. Deze stap kan overgeslagen worden indien u al LXDE op uw computer geïnstalleerd heeft.

Installatie[bewerken]

Deze methode werkt onder Linux Mint, Fedora, Ubuntu, Xubuntu, Fuduntu, CrunchBang en Debian. Wilt u weten of uw distributie ook ondersteund wordt? Kijk dan of uw Linuxdistributie is opgenomen in deze lijst: https://www.debian.org/misc/children-distros

Om LXDE te installeren, heeft u een terminalvenster nodig. Hieronder zijn een aantal mogelijkheden omgenomen om een terminalvenster te starten afhankelijk van de desktopomgeving die u gebruikt:

Unity (Ubuntu 11.04+): druk Ctrl + Alt + T
GNOME 2 (Ubuntu 10.04 en 10.10): Toepassingen -> Accessoires -> Terminal
Xfce (Xubuntu): Toepassingen -> Systeem -> Terminal.
KDE (Kubuntu): KMenu -> Systeem -> Terminal Program (Konsole).

Typ vervolgens sudo apt-get install lxde --yes in de terminal en druk op enter. Geef uw wachtwoord op wanneer hiernaar gevraagd wordt. Voor Red Hat-gebaseerde systemen zoals Fedora en CentOS typt u geen sudo apt-get install lxde maar sudo yum install lxde. Het kan ook zijn dat u eerst su moet intypen en vervolgens uw wachtwoord waarna u yum install lxde intypt (indien dit niet werkt, probeer dan in plaats van lxde om het commando uit te voeren met lxde-desktop).

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.