Gebruiker:Ghanssen

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Taalvaardigheid
nl-N Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
de-3 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf hohem Niveau.
fr-2 Cet utilisateur dispose de connaissances intermédiaires en français.
eo-3 Ĉi tiu uzanto povas komuniki per alta aŭ flua nivelo de Esperanto.
Gebruikers per taal

wie ben ik?[bewerken]

Ik ben een docent exacte vakken. Ik werk als docent en coördinator in het MBO en de laatste jaren is mijn focus verschoven naar rekenen.

Ik heb in de loop der jaren veel schriftelijk materiaal gemaakt en verzameld. Denk bijvoorbeeld aan leerboeken, instructiemateriaal, toetsen, practicumbeschrijvingen. Ik hou van het maken van teksten en plaatjes. Ik wilde al in 2008 wat spullen hier gaan neerzetten, maar ik vond het systeem op dat moment niet erg uitnodigend en ik vond de vulling ook niet erg overtuigend. Bovendien had ik veel te weinig tijd om er iets aan te doen.

Inmiddels weet ik van tijd tot tijd wat tijd te vinden. Verder moet me van het hart dat de laatste reorganisatie van nl.wikibooks me inspireert om weer eens wat bij te dragen. Ik wil het ook professioneel gebruiken, in die zin dat ik opdrachten wil formuleren voor mijn leerlingen op het MBO. Daarbij wil ik ze verwijzen naar Wikibooks voor de informatie over die opdrachten.

waar komt het vandaan?[bewerken]

De meeste dingen heb ik het zelf geschreven, maar soms is de bron een andere docent die het aan me beschikbaar stelde om het verder te gebruiken. Aangezien dat gewoonlijk in goed vertrouwen ging, ga ik er vanuit dat ik in dat soort situaties vrij ben om in de geest van de overdracht het materiaal onder GFDL / CC-BY-SA door te geven.

waaraan werk ik nu?[bewerken]

wat is er af?[bewerken]

ambitie[bewerken]

Verder is het mijn ambitie om eens een toetsitembank op te zetten op Wikibasis. Hier of misschien wel als een wikiproject (??WikiTest??). Ik zie namelijk een grote behoefte aan het makkelijk en snel samenstellen van een betrouwbare toets op basis van toetsitems. Begrijp mij goed: ik bedoel dus vooral open vragen, die docenten kunnen uitprinten, zodat ze in de klas kunnen worden gebruikt. Die MC-quizjes, die op een digitaal medium zo "in" zijn wil ik daarin een ondergeschikte rol geven.

Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.