Dominobouwen/Builders Challenge

Uit Wikibooks
Voorbeeld van een simpele Builders Challenge. De ruimte tussen de rode lijnen geeft aan waar de dominolijn moet worden gebouwd.

Een Builders Challenge is sinds 2004 een vast onderdeel bij Domino Day. Deze houdt in dat bouwers, terwijl de stenen lopen, binnen een bepaalde tijd nog één of meerdere dominoverbindingen moeten volbouwen. Als dit lukt, valt er een extra veld stenen om, anders gebeurt dit niet.

Een Builders Challenge kan heel simpel neergezet worden. Hiervoor heb je alleen een vriend, een stopwatch en dominostenen nodig.

Om te beginnen, zet je ergens op de grond een dominosteen neer en ergens anders bouw je een dominoveld. Als dit veld klaar is, ga je bij de markering zitten en bedenk je hoe lang je er ongeveer over denkt te doen om de dominolijn neer te zetten (bij Domino Day is dit meestal 2 minuten). Als je dit hebt besloten, druk je de stopwatch in en probeer je binnen de door jou gestelde tijd de lijn vol te bouwen. Je vriend houdt de stopwatch bij en op het moment dat de tijd om is, tikt hij/zij het eerste steentje om. Als de stenen het veld bereiken, heb je het gehaald!

Wikipedia
Dit artikel is een eerste opzet. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen.
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.