Wikibooks:Wachtruimte/Microsoft Office Powerpoint/Comprimeren

Uit Wikibooks
Dit boek staat (tijdelijk) in de wachtruimte wegens een gebrek aan voortgang en/of minimale inhoud van het boek. Wil je dit onderwerp verder uitbreiden? Voeg dan jouw kennis toe aan het boek en verplaats het weer terug naar de hoofdnaamruimte.

Als je je presentatie aan het maken bent, dan heb je waarschijnlijk ook al gemerkt dat die heel vlug in bestandsgrootte kan groeien. Dit kan vlug vervelend worden als er maar weinig plaats meer is op je opslagmedium (bv. USB-stick) of als je het moet doorsturen (bv. via e-mail). Nochtans is er een heel eenvoudige manier om die bestandsgrootte kleiner te maken, zonder merkbaar iets aan de kwaliteit te veranderen.

In Powerpoint kan je namelijk heel vlug alle afbeeldingen in het document comprimeren:

  • Selecteer een (willekeurige) afbeelding uit je presentatie.
  • Klik op de rechtermuisknop en kies "Figuur opmaken...".
  • Kies het tabblad "Figuur"
  • Klik op de knop "Comprimeren..."
    • Als je het direct wil toepassen op alle afbeeldingen in het document moet je kiezen voor "Toepassen op alle figuren in het document".
    • Bij "Resolutie wijzigen" kan je kiezen voor "Web/Scherm", "Afdrukken" en "Niet wijzigen". Als het de bedoeling is om je presentatie met voldoende kwaliteit af te drukken kies je best voor "Afdrukken". Indien je de presentatie enkel moet presenteren (bv. via een projectiescherm en beamer) kan je de bestandsgrootte nog kleiner krijgen door te kiezen voor "Web/Scherm".
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.