Wikibooks:Interfacemoderator

Uit Wikibooks
Voorstel
De onderstaande tekst is een voorstel dat momenteel geen deel uitmaakt van de regels en richtlijnen op de Nederlandstalige Wikibooks.
Raadpleeg de overlegpagina voor discussie over dit voorstel.

Gebruikers die behoren tot de interfacemoderatoren kunnen CSS-, JS- en JSON-pagina's bewerken (bijv. MediaWiki:Common.js en MediaWiki:Common.css) die vervolgens uitgevoerd worden voor de lezers en de gebruikers.

Daarnaast kunnen ze de gewone MediaWiki-pagina's bewerken omdat deze pagina's behoren tot de gebruikersinterface, en ze kunnen ook de JavaScript-, CSS- en JSON-bestanden van andere gebruikers bewerken. Ze dienen zeer vertrouwde gebruikers te zijn, een basiskennis te hebben over JavaScript, CSS en JSON, bekend te zijn met de privacyoverwegingen van de Wikimedia Foundation en bekend te zijn hoe ze hun account beschermen moeten (aangeraden wordt om de tweetrapsautenticatie inschakelen).

Toegang[bewerken]

Tot op heden heeft de rechten van een interfacemoderator.

Regeling[bewerken]

Interfacemoderatoren kunnen hun rechten aanvragen in de lerarenkamer waarna er gestemd zal worden. In zo'n situatie dient er 75% steun te zijn voor degene die zich aanmeldt als interfacemoderator.

N.B.: Deze regeling geldt alleen voor niet-moderatoren, degene die wel moderator zijn mogen deze rechten zonder een peiling aan te vragen.

Zie ook[bewerken]

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.