Verpleegkundige technieken

Uit Wikibooks
Welkom op het naslagwerk voor

Verpleegkundige TechniekenDat de laatste nieuwe technieken niet steeds gekend zijn, is logisch in een snel evoluerende gezondheidssector.

Daarom kan je in dit boek vlot opzoeken hoe je precies een bepaalde techniek moet uitvoeren.

Let wel: Het boek is nog in opbouw. Weet je zelf goed hoe een bepaalde techniek moet uitgevoerd worden, schrijf dit dan bij in dit naslagwerk. Zo help jij collega's en kan jij voor andere technieken beroep doen op de kennis van andere collega's die meeschrijven.

Voeg een zo duidelijk mogelijk titel van de techniek in in het kadertje hieronder (achter de schuine streep). Je komt vanzelf op een nieuwe bladzijde in het boek. Schrijf er je kennis neer en druk onderaan het blad op "Pagina opslaan". Je kan voor het opslaan ook nog eerst nalezen via "Toon bewerking ter controle".

Heb je aanvullingen of verbeteringen op reeds geschreven pagina's, dan kan je die zelf bijschrijven door bovenaan de pagina op de knop "bewerk" te duwen. Sla daarna uiteraard je wijzigingen op zoals hierboven vermeld.


Kies een duidelijke titel voor je techniek
vul hem in achter de schuine streep en begin eraan !
Technieken in het boek[bewerken]

De eerste bladzijden moeten nog geschreven worden. Voel je vrij om eraan te beginnen. Door te klikken op een rode link, maak je automatisch een nieuwe bladzijde aan met deze titel. Een blauwe link is een ingevulde pagina.

Voorstel voor een complete structuur
  1. Basisprincipes (volgens M. Grypdonc)
  2. Basiszorg
  3. Indeling volgens stelsel:
  4. Wondzorg (ofwel dit als onderdeel per stelsel)
  5. Complexe wondzorg (besmette wondes, grote wondes, wondes op delicate plaatsen, ...)
  6. Contacten met patiënt en familie
  7. Overzichtslijst technieken


ps: Heb je nog suggesties of wil je meehelpen om deze structuur te verbeteren of uit te breiden (of te veranderen), klik dan bovenaan deze pagina op overleg en maak je suggesties kenbaar.

Wikipedia
Wikipedia heeft een encyclopedisch artikel over Verpleegkunde
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.