Sjabloon:WiskundeOpgaven/Uitkomst schatten

Uit Wikibooks

Sjabloondocumentatie

Dit sjabloon wordt op meerdere pagina's gebruikt. Kijk onder "Links naar deze pagina" welke dat zijn.

Doel
Opgaven met betrekking tot het basaal begrijpen van logaritmes beschikbaar maken in meerdere boeken.
Parameters
Dit sjabloon heeft één parameter:
Theorie
Met behulp van deze parameter kan de plaats vermeld worden waar de theorie over het onderwerp te vinden is. Omdat het sjabloon in meerdere boeken gebruikt kan worden dient wel naar de theorie-pagina van het juiste boek gesprongen te kunnen worden.
Invoegtekst
{{WiskundeOpgaven/Uitkomst schatten | Theorie = }}
Voorbeeld
{{WiskundeOpgaven/Uitkomst schatten | Theorie = Basiskennis chemie/Systematische Probleem Aanpak/Inleiding}}

Resulteert in:


Voor uitleg over deze pagina: klik op "uitklappen" rechts in dit kader.

Op onderstaande pagina zijn alleen de vragen zichtbaar in een kader op een afwijkende ondergrond. Binnen het kader is rechts een knop zichtbaar: "Uitklappen", vergelijkbaar met de knop om deze tekst te openen. Door op deze knop te klikken wordt het antwoord van de betreffende vraag zichtbaar.
Vaak, maar niet altijd is er ook een uitwerking bij de vraag aanwezig. Deze blijft bij het openen van het antwoord nog onzichtbaar, maar opnieuw is, als een uitwerking beschikbaar is, een knop "Uitklappen" aanwezig om de uitwerking zichtbaar te maken. Ontbreekt bij het antwoord de knop "Uitklappen", dan is geen uitwerking bij de vraag beschikbaar.

Indien gewenst kunnen antwoord en uitwerking ook weer onzichtbaar gemaakt worden door op de zelfde plek als waar de knop "Uitklappen" aanwezig was op de knop "Inklappen" te klikken.

Theorie over dit onderwerp is hier te vinden.

Uitkomsten schatten

1.

en

2.

en

3.

en

4.

en

5.

Hier is blind eerst afronden niet handig. . De eerste twee cijfers daarvan komen overeen met die van de noemer, dus is he handig de noemer ook op twee cijfer af te ronden:

6.

In dit geval is een eerste benadering het afronden van de verschillende factoren:


Dit is nog steeds een complex geheel, maar onder en boven de deelstreep komen wel getallen voor die makkelijk op elkaar te delen zijn De ene combinatie is 6 en 600, de andere 1000 en 100. Dit geeft


Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.