Naar inhoud springen

Sjabloon:Persoon

Uit Wikibooks


Sjabloondocumentatie

Dit sjabloon kan worden gebruikt om personen in pagina's als categorie te markeren en een personenlijst samen te stellen. Deze lijst kan alle personen uit die pagina maar ook van alle personen uit een boek opsommen.

 • Personenlijst van de pagina
 1. <ref group="persoon">{{Persoon | Voornamen Achternaam}}</ref> : Gebruik de tag <ref> met een group argument. Zet tussen de tags het sjabloon Persoon met als parameter de Voornamen Achternaam.
 2. <references group="persoon"/> : Nu hoeft er alleen een groepreferentielijst ergens aan het eind van de pagina te worden toegevoegd om de personen op te sommen.
 3. Persoon = sjabloon om personenlijsten samen te stellen : Als de persoon zelf nog niet bekend is kan men door op de rode link in de personenlijst te klikken deze aanmaken. Er wordt dan een nieuwe categorie voor de persoon aangemaakt.
 4. {{Persoon}} : Voor elke persoonscategorie dient in de pagina het sjabloon Persoon zonder parameter opgenomen te worden.
 5. ↑ Persoon = sjabloon:Persoon/Voornamen Achternaam : Op de personenlijst in de pagina of op de persoonscategoriepagina kan in het rood een sjabloon link staan. Dit duidt erop dat er nog geen pagina voor die persoon is gemaakt. Klik op de rode link en vul de pagina op een manier gelijk aan die in wikipedia.
 • Personenlijst van het boek
 1. {{Persoontree | Boeknaam}} : Zorg dat de categoriepagina van elk persoon uit een boek dat men wil opsommen een subcategorie wordt van een nieuwe supercategorie door in de persoonscategoriepagina het sjabloon Persoontree aan te roepen met als parameter de Boeknaam. Uiteraard kan de persoon ondere meerdere supercategorieen dus verschillende boeken vallen. Zie de categorieën lijst onderaan om te zien in welke boeken de persoon is voorkomen.
 2. Boeknaam_-_persoon : Als er onder de pagina een rode categorielink ontstaat hoeft dan hoeft deze alleen maar te worden aangemaakt als nieuwe pagina.
 3. {{Persoontree | Boeknaam}} : Zet in een apart hoofdstuk of op elke willekeurige andere gewenste plek de persoontree sjabloon. Als de parameter Boeknaam wordt weggelaten wordt als boek genomen waar de aanroepende pagina onder valt. Een uitklapbare personenlijst van alle in de pagina's van het boek gehanteerde personen (mits die zijn gemarkeerd met het persoon sjabloon) wordt gecreëerd.

Alle personen aangemaakt met dit sjabloon worden onder de Categorie:Persoon gecatalogiseerd.

Gebruik
 1. Personenlijst samenstellen van een pagina of een boek
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.