Naar inhoud springen

Programmeren in BASIC/Oefeningen 2

Uit Wikibooks

Deze opdracht is een vervolg op de vorige opdracht, het beste is om eerst die opdracht te maken en dan deze uitbreiding. Deze opdracht zou je moeten kunnen maken als je het boek hebt gelezen tot Programmeren in BASIC/IF-lus.

Opdracht[bewerken]

Het programmaatje dat je in de voorgaande opdracht schreef gaf iedere keer de boodschap aantal uren, dat is even veel als ik. Dit klopt natuurlijk niet, probeer met behulp van een if-lus de code zo aan te passen dat die klopt naar jou situatie bijvoorbeeld als jij 2 uur op wikibooks zit moet je het programma zo schrijven dat als er minder staat dan twee uur, als er twee uur staat en als er meer als twee uur staat je altijd een aangepaste boodschap krijgt. Nog een klein extraatje; declareer ook je variabele.


Kan je niet beter case gebruiken?[bewerken]

Voor dit programmaatje is SELECT CASE eigenlijk beter, maar je moet beginnen bij het begin. De volgende opdracht zal eigenlijk juist hetzelfde doen maar dan met case.

Controle[bewerken]

Je kan jezelf controleren, als het werkt is alles in orde, werkt het niet lees dan je code nog eens na (zoek fouten) en probeer het nog eens. Als dat niet lukt kan je de lessen er nog eens op nalezen en tot slot kan je naar de oplossing gaan kijken. Denk er wel aan dat je programma's op verschillende manieren kan schrijven, zolang het werkt en je niet al te grote omwegen hebt gemaakt is het in orde.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.