Overleg sjabloon:Recept

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks

Even een testsjabloon begonnen. Het leek mij handig alle recepten een standaard uiterlijk te geven en daarom heb ik dit sjabloon aangemaakt.
Het lijkt mij handig om het eerst uitgebreid te testen, omdat het, als het in gebruik zou worden genomen, het op zeer veel pagina' s komt te staan.
In kleur etc. ben ik geen expert, dus voel je vrij om aanpassingen te maken.
Om te testen hoe het sjabloon er in werkelijkheid uitziet, heb ik op Kookboek:Oliebollen een voorbeeld geplaatst. Nogmaals, voel je vrij om aanpassingen te doen, want het optimale uiterlijk is waarschijnlijk nog lang niet bereikt. Firefox Overleg 11 apr 2005 14:52 (UTC)

Goed idee. Van mij mag je het overal zetten. Het uiterlijk kan ook nog daarna gewijzigd worden. Alleen, als je geen afbeelding hebt, komt er een dubbele lijn te staan. En van mij mag de titel van het recept een regeltje lager dan het woord Overzicht. Of 'Overzicht' helemaal weg en vervangen door de titel. Mtcv 12 apr 2005 08:28 (UTC)
Om het probleem van afwezigheid van een afbeelding te verhelpen zouden we de afbeelding uit het sjabloon kunnen halen en daarvoor een apart sjabloon aanleggen. Je hebt dan wel een extra sjabloon nodig en de afbeelding komt lager te staan, maar dat lijkt me geen probleem.
Ik denk niet dat het veel moeilijker zou worden. Foto's worden doorgaans toch slechts toegevoegd door de meer ervaren gebruikers en die weten wel hoe dat werkt.
Dat 'overzicht' maakt me niet zo uit. Mag weg van mij. Firefox Overleg 12 apr 2005 14:36 (UTC)
Ik heb overzicht weggehaald. Daarnaast heb ik de hoogte van de eerste regel (waar dus de titel van het recept staat) iets vergroot (height="30"). De afbeelding heb ik uit het sjabloon gehaald, zodat je geen last hebt van een streep. Voor recepten met een afbeelding is een apart sjabloon aangemaakt: Sjabloon:Receptmetafbeelding. Deze heeft eigenlijk de inhoud van dit sjabloon, voordat de afbeelding eruit werd verwijderd. Firefox Overleg 30 apr 2005 10:17 (UTC)

Vervangen[bewerken]

Ik ben bezig met vervangen van de witte sjablonen door de sjablonen met standaardskin. Daarbij probeer ik gelijk de artikelen zo goed en zo kwaad als dat gaat te wikificeren. Noodzakelijk voor het sjabloon is overigens dat de moeilijkheidsgraad genoemd wordt. Ik heb hem zelf naar redelijkheid ingeschat als het er niet bij stond. Overigens zijn nog geen 4 en 5 stippen gebruikt. Het lijkt me ook dat die niet voor een enkel recept nodig zijn. Mogelijk kunnen we ze toepassen als we zover zijn dat we hele maaltijden kunnen samenstellen. Bijvoorbeeld een kerstmaaltijd ofzo.
Ik ga nu overigens lekker naar buiten. Als ik nog eens tijd heb ga ik wel weer verder met de sjablonen. Firefox Overleg 30 apr 2005 14:35 (UTC)

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.