Overleg:Portaal:Dierengids

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Indeling dierengids[bewerken]

Een eerste voorstelling voor de indeling van de dierengids is een uitgebreide gids over indelingen in het dierenrijk met uitgebreide informatie over de verschillende stammen, klassen en ordes. Alle algemeenheden worden hier teruggevonden. Verdere subboeken gaan dan uitgebreid in op de aparte diersoorten. Deze subboeken krijgen een aparte benaming, zijnde "Dierengids diernaam". Op die manier wordt zoeken makkelijker, indelingen krijgen minder slashes in de titel, enzoverder. Wie heeft een suggestie voor het schrijven van een menu voor de dierengids? Inge Habex 9 mei 2006 13:04 (UTC)

Benaming dierengidsen[bewerken]

Naar analogie met de huisdierengids is het aangewezen de dierengids als volgt te benoemen Dierengids diernaam. De vraag rijst echter welke diernamen gebruikt moeten worden als afzonderlijke gids. Benoemen naar een superfamilie, familie of naar een soort? (bv. Dierengids bij - Dierengids_solitaire bij - Dierengids hommel)
Mijn voorkeur gaat uit naar een iets algemenere groep waarin de verschillende soorten aparte pagina's krijgen. Deze (sub)pagina's dan echter als volgt aangeduid (ongeacht de verdere boekstructuur) dierengids diernaam/soortnaam. Met eventueel verwijzingspagina's dierengids soortnaam naar de juiste dierengids diernaam/soortnaam.

Inge Habex 9 mei 2006 13:04 (UTC)

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.