Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Zelfallocatie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks

Ik heb je pagina hernoemd omdat je zelfallocatie met enkele l had geschreven. Je bekijkt best nog eens de handleiding wat een aantal titeltjes kloppen niet. DMaarten (overleg) 24 nov 2014 12:04 (CET)[reageer]

Blijkbaar had je ook het boek verkeerd. Bij deze werken alle links naar je pagina optimaal. DMaarten (overleg) 24 nov 2014 12:06 (CET)[reageer]


Feedback Emilie Ceulemans

VORM De vorm van je wiki klopt niet helemaal. Lees nog eens opnieuw de uitleg die hierover op toledo staat. De titeltjes die je gebruikt hebt kloppen niet helemaal.

INHOUD Ik zou je verschillende titeltjes rond omschrijvingen en definitie niet opsplitsen. Ik zou zowel 'Definities van het woord allocatie' als 'De omschrijving van zelfallocatie' mee verwerken binnen de definitie die je vanboven in je wiki geplaatst hebt. Het is handiger als je al deze definities samen zet in plaats van ze zo op te splitsen. Let ook op bij jouw omschrijving van zelfallocatie dat je de eerste zin met een hoofdletter schrijft.

Bij de uitwerking van jouw concept binnen p2p zou ik meer in volle zinnen schrijven en geen woorden afkorten. Bijvoorbeeld de zin 'Commons: “hulpbronnen die onder het gezamenlijke beheer van een groep of organisatie vallen en waarop geen afgebakende rechten bestaan bv. : de oceaan.' zou ik anders formuleren. Daarnaast denk ik dat het ook niet nodig is dat je de definitie van economie geeft binnen dit voorbeeld. Ook deze zin 'Besluit: Geld is niet de drijfveer bij p2p.' zou ik niet zo formuleren. Na een dubbelpunt moet het volgende woord ook niet met een hoofdletter beginnen. Wanneer je de structuur van je zin zo wil behouden, moet je geld met een kleine letter schrijven.

Ik begrijp niet goed wat je theoretische duiding nu juist inhoudt. Probeer misschien nog een ander voorbeeld te zoeken van een theoretische duiding waardoor het wat duidelijker wordt.


Zita De Pauw:

Uitleg concept: Ik zou de eerste zelfallocatie in het vet zetten. Dan valt je oog daar meteen op en is het duidelijk dat dat je concept is. En je moet allocatie volgens mij niet in het vet zetten. Het is duidelijk genoeg dat je eerst allocatie en dan zelfallocatie uitlegt. Voor mij was de definitie van allocatie niet meteen duidelijk. De zinnen mogen daar iets vlotter leesbaar zijn. De definitie van zelfallocatie vond ik wel duidelijk.

Zelfallocatie en P2P: Het is goed dat je begint met het uitleggen van 'commons', zo kan je beter volgen. Ik zou wel weergeven van waar je de definitie gehaald hebt (refereren). Vanwaar haal je de link met arbeid (refereren)? Ik zou je 3e alinea beginnen met 'Ondanks' i.p.v. met 'Omdat'. De begin zin in je 6e alinea klopt ook niet, ik zou er het volgende van maken 'Economie en politiek zijn in onze samenleving niet gescheiden te houden.' Voor de rest is het een uitgebreide toepassing die je volgens mij nog eens goed moet nalezen en het eventueel wat vlotter leesbaar maken.

voorbeeld: Bij je voorbeeld van allocatie ben je een 'l' bij tellen vergeten. Het voorbeeld van zelfallocatie is interessant. Je moet alleen de 'e' nog weg laten bij toegankelijk'.

Theoretische duiding: Ik zou in je theoretische duiding nog meer duidelijk maken hoe het huidige systeem in elkaar zit. Je kadert dan eigenlijk hoe het systeem in elkaar zit en waar het naartoe moet?

Externe links: Het zijn verschillende en interessante linken

Referenties: kijk de APA regels nog eens goed na. De titel van een boek moet je cursief zetten.

Feedback Devaere Karolien

De verwijzing naar het vorige concept moet win-win-win logica zijn. Bij de definitie van allocatie moet je met een hoofdletter beginnen. Het begin van de definitie van allocatie is voor mij niet helemaal duidelijk. De taal is nogal abstract. Het voorbeeld erbij geeft wel een goede verduidelijking. Goede uitleg bij zelfallolactie tot P2P. Kijk er wel eens naar dat je P2P steeds op dezelfde manier schrijft, hoofdletters of kleine letters. Het gaat ook om Michel Bauwens niet Michelle Bauwens, je hebt dit gebruikt zowel bij zelfallolactie en P2P als bij je links. Na het lezen van de wiki-pagina, wordt het concept wel duidelijk voor mij.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.