Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Wikinomics

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Feedback Emilie Ceulemans

VORM De vorm van je wiki is goed. Enkel moet je bij het puntje 'Conceptnaam en P2P' het woord conceptnaam nog veranderen door jouw concept. Er moet dus 'Wikinomics en P2P' komen te staan in plaats van conceptnaam en P2P. Bij de uitleg van je theoretische duiding moet je ook de vier opsommingen van Don Tapscott & Anthony D. Williams nog meer onder mekaar zetten. Door de opmaak van de wiki is dit versprongen en loopt je tekst door mekaar, dit is niet zo overzichtelijk om te leren.

INHOUD Je vergeet bij veel zaken te refereren. Waar heb je de informatie gevonden over jouw concept? Bij de uitleg rond jouw concept en P2P kan je bijvoorbeeld al refereren naar het boek van Bauwens. Ook bij de informatie van de voorbeelden die je geeft, vind ik geen referentie terug.

Bij je theoretische duiding spreek je over 'OpenCourseWare' van MIT, misschien kan je hier wat uitgebreider uitleggen wat dit net inhoudt.


Zita De Pauw:

Uitleg concept: Het is een korte weergaven van wat wikinomics betekent. Van mij mag je het nog een beetje meer uitbreiden als dat kan. Je moet hier ook nog refereren. (zie APA refereren in de tekst)

Conceptnaam en P2P: Dit moet inderdaad 'wikinomics en P2P' worden. Je linkt het wel duidelijk met P2P, je kan goed volgend. Je moet alleen hier ook nog refereren.

Voorbeeld: Het zijn twee duidelijke voorbeelden waar je nu alleen nog de juiste referenties bij moet zetten.

Theoretische duiding: Je theoretische duiding is een hele boterham. Je geeft zeker en vast voldoende informatie, maar ik vraag me af het niet wat beknopter kan worden weergegeven? Ik zou je theoretische duiding ook eindigen met de verwijzing naar het boek van Don Tapscott & Williams, daar moet volgens mij niets onder geplaatst worden. Want die twee voorbeelden die je daaronder dan nog aanhaalt zorgen voor mij, voor wat verwarring. Vooral het deel over de leerstof... Ik had begrepen dat wikinomics zich niet echt bezig houdt met leerstof maar meer gericht is op bedrijven en de welvaart?

Externe links: Kan je nog een eventuele 5de link vinden? Misschien een link waarin je ziet dat een bedrijf gebruik maakt van wikinomics?

Referenties: Kijk goed de regels van APA na, volgens mij moet de titel van het boek cursief gezet worden...


Feedback Devaere Karolien

Bij de definitie kan je misschien wiki kort uitleggen. Dit begrip is misschien niet duidelijk voor wie hier niet mee bezig is en komt vaak terug in wat volgt. Is massa samenwerking dat consumenten een andere visie hebben? Zo lijkt het nu. De voorbeelden vind ik heel duidelijk. Let wel op fouten want ik vermoed dat het steeds over goldcorp gaat en niet Goldcurp. Kijk ook de referenties nog eens na met behulp van de info op toledo. De verwijzing moet gaan naar win-win-win logica.


Feedback Liselotte B.:

Algemeen oké, ik heb zelf wel nog je referenties gecorrigeerd. Bovendien stonden er onder "externe links" soms gewoon de webpagina's die je gebruikt hebt om bv. Web 2.0 of wikinomics op te zoeken. Het volstaat volgens mij om die bij de referenties op te nemen. Ik heb ook een aantal 'interne' links gemaakt naar andere concepten.

Nog inhoudelijke feedback: de voorlaatste paragraaf over 'leren', is dat specifiek voor wikinomics, of is dat gewoon een positieve ontwikkeling die gekomen is met Web 2.0, wiki's en P2P in het algemeen? Zoals je het nu schrijft, lijkt het alsof het -enkel- de bedrijven zijn die dat soort van leren ontworpen hebben en ondersteunen.

Begin een overleg over Onderwijs in relatie tot P2P/Wikinomics

Start een overleg
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.