Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Vereniging voor maatschappelijk nut

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

RW:

Goede Wiki, enige opmerking zijn de referenties.

Referenties: - de titels van de boeken en websites moeten steeds cursief


Lore:

Zeer goede wiki, enkel de referenties moeten nog eens nagekeken worden op basis van de APA-regels

Sofie R:

is een doelgedreven organisatie die de infrastructuur van de SPATIE commons in het kwadrant van de globale commons (rechts vanboven) Is vanboven correct Ndl? Rechts bovenaan? verspreiding van vrije kennis (= een SPATIE common)

Als ik het goed begrijp is een vereniging voor maatschappelijk nut niet afhankelijk van inkomsten van derde parijen (zoals bij ngo's bvb wel het geval is). Spreken deze alinea's elkaar dan niet tegen?: enerzijds: Ten slotte werkt de Wikimedia Foundation wel als een bedrijf: er is personeel en ze hebben geld nodig om te kunnen blijven doen wat ze doen. Dit geld komt van giften en subsidies. anderzijds: Deze organisaties lijken allemaal sterk op de vereniging voor maatschappelijk nut, omdat ze niet uit zijn op winst voor particulieren. Maar ze gaan nog steeds te werk in een kapitalistische context: ze werken vanuit het standpunt van schaarste. Daarnaast zijn ze voortdurend afhankelijk van inkomsten van derde partijen (Lievens, 2012).

Bij de criteria vind ik deze terug: Eerlijke vergoeding: alle belanghebbenden en personeelsleden worden vergoed volgens hun bijdrage Is dit het geval bij Wikimedia??

Begin een overleg over Onderwijs in relatie tot P2P/Vereniging voor maatschappelijk nut

Start een overleg
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.