Naar inhoud springen

Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Samenwerkingseconomie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks

Hey,


Hier zijn een aantal feedbackpuntjes met betrekking tot jouw wiki:

- In het algemeen vond ik het een zeer duidelijke wiki.

- Het leek mij op het eerste gezicht een beetje kort. Maar het is wel duidelijk, dus het is naar mijn gevoel niet nodig om er alinea's aan toe te voegen.

- Het voorbeeld heeft een duidelijke link naar het concept en p2p. Het wordt ook duidelijk uitgelegd.

- De links heb ik eventjes diagonaal bekeken. Ze lijken mij wel een meerwaarde om de wiki te staven en duidelijker te schetsen.

Werkpuntjes:

- Bij het lezen van de wiki vond ik het in eerste instantie moeilijk om je verhaal te volgen door de lengte van sommige zinnen. Ik moest me echt focussen op wat er belangrijk was in de zin om de draad niet kwijt te geraken. Toen ik de tekst voor een tweede keer las, vond ik het dan minder storend. Misschien zinnen die je in twee kan delen, best twee zinnen van maken. (Dit is puur voor de leesbaarheid).

- Misschien is een prentje ofzo wel leuk om het visueel voor te stellen? (ik had zelf wel moeite om figuren toe te voegen, dus ik begrijp het wel als het eventueel daardoor komt)

- Je hebt als tweede titeltje "conceptnaam en p2p", die 'conceptnaam' moet je nog veranderen in 'samenwerkingseconomie'. Dus als titel krijg je dan "samenwerkingseconomie en p2p"

- Ik begrijp je theoretische duiding niet als je zegt: De grootte van die bijdrage hangt af van het vermogen waarover men beschikt en of men meer of minder winst maakt. --> waarom/hoezo is dat zo? Want binnen peer-to-peer draait het toch niet om de winst?

- Ik mis bij één alinea in je theoretische duiding nog een referentie. Kan het zijn dat je die vergeten bent toe te voegen?

Hopelijk ben je er iets mee.

Groetjes Manon

feedback 2

"Peer to peer draait om netwerken waarin gebruikers bestanden van variërende aard (bv films, muziek, auto’s, …) kunnen uitwisselen.." Ik vind je voorbeelden hier niet zo goed gekozen. Nu lijkt het of ze in peer to peer auto’s in zijn geheel uitwisselen. Maar wordt niet meer bedoeld dat de software om auto’s te maken openbaar is?

Voor mij strookt je voorbeeld niet helemaal met de definitie van samenwerkingseconomie. In de definitie gebruik je het woord ‘delen’. Dit zie ik niet in het voorbeeld. Je spreekt meer over ‘huren’. Het is geen makkelijke opdracht, maar zijn er geen organisaties/bedrijven waar echt het ‘delen’ centraal staat (zonder een financiële vergoeding)? Misschien een bedrijf waar mensen niet iets kunnen huren/verhuren, maar ruilen (swap). Ik denk dat je voorbeeld dan beter binnen p2p zou passen.

Misschien vindt je iets op deze site: http://www.theguardian.com/sustainable-business/eight-best-sharing-economy-companies

In je theoretische duiding gebruik je soms heel lange zinnen, waardoor het lezen niet vlot verloopt. (Bv. Bij samenwerkingseconomie is solidariteit, in de zin van verantwoordelijkheid nemen voor anderen, toekomstige generaties en maatschappelijke thema’s het basisprincipe en staan duurzaam economisch en sociaal-ecologisch handelen centraal.)

Je gebruikt in de theoretische duiding het woord ‘commons’. Misschien moet je dit ergens in je wiki al eens vernoemen en uitleggen? Mensen die niet familiair zijn met p2p zullen die niet kennen.

Nog veel succes!

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.