Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Peer Circle

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks

Feedback van Marthe Jans

Algemeen

- Vergeet niet te refereren in je tekst. Ook als je niet letterlijk citeert moet je op het einde van een alinea refereren.


Definitie

- Het is een goede en duidelijke omschrijving

- De zin 'Het gaat bij peer circles van vijf tot zeven mensen waarin...' klopt niet helemaal


Peer Circle en P2P

- Het is een goede beschrijving die gemakkelijk te volgen is en de link tussen beide duidelijk maakt.


Voorbeeld

- Goed voorbeeld, ook positief dat je eerst een beschrijving geeft van wat projectonderwijs net is. Zo hebbben diegene die dit niet volgen er ook een duidelijk beeld van.


Theoretische duiding

- Je geeft een heldere uitleg over actie-leren en vergelijkt dit met Peer Circle, maar misschien kan je nog iets specifieks schrijven over Peer Circle zelf?


Externe linken

- Al je linken staan nu achter elkaar. Ik staat de beschrijving van elke link op een nieuwe regel beginnen.


Referenties

- Vergeet de titel van je bronnen niet cursief te zetten. Mogelijks is dit verdwenen met het overzetten naar de wiki

- Wanneer je naar internetbronnen refereert moet je even goed de auteur, het jaartal en de titel vermelden. Pas daarna komt Retrieved from.... De uitleg hierover is terug te vinden op toledo.


Nog veel succes!


'Feedback:'

Eerste alinea:

"Met deze technieken wordt gedoeld op groepsgesprekken..." : 'Gedoeld op' vind ik nog al vreemd. eventueel een ander werkwoord gebruiken? plus op het einde van deze zin ben je een '.' vergeten.

"Het gaat bij peer circles om groepen van vijf tot zeven mensen waarin een sfeer van vertrouwen, ondersteuning en focus op actieve participatie heerst. " Kan je niet beter schrijven: "Het gaat bij peer circles om groepen van vijf tot zeven mensen waarin een sfeer van vertrouwen en ondersteuning heerst, waarbij er wordt gefocust op actieve participatie."

Laatste zin: " ... het gemeenschappelijk doel" : Kan je hier iets meer toelichting geven? of 'het' desnoods veranderen door 'een'.


Voorbeeld:

Ik vind het een zeer interessant voorbeeld, maar is het niet zo dat er nog steeds ergens een extrinsieke motivatie is, omdat het opgelegd wordt binnen de opleiding? En als jullie met de staf samen zitten, vervalt de p2p werking dan niet? Of jullie toch nog steeds volgens bepaalde opgelegde deadlines moeten werken ? Misschien zijn dit maar details, maar ik stelde mij gewoon enkele vragen.


Referenties:

" Retrieved from :" moet blijkbaar zonder dubbelpunt..


Algemeen:

Goede wiki! Ik vind het zeer helder geschreven!

Janne Casters

Definitie

- "Met deze technieken wordt gedoeld op groepsgesprekken met ruimte voor reflectie (ik zou de zin hier laten eindigen). Deze technieken kunnen echter in verschillende vormen voorkomen (Bauwens, 2014)"

- "Het doel van deze cirkels is door interactie met de aanwezige peers bijleren"

- Weet niet of het nodig is om al te verwijzen naar een kader, dit kan je misschien beter laten voor de theoretische duiding vermits het puur om een definitie moet gaan. Ik kan me inbeelden dat er nog wel andere benaderingen zullen zijn dan het kader dat jij aanhaalt, hierdoor vind ik het niet echt op zijn plaats in de definitie.


Peer Circle en P2P

- Vlot en duidelijk geschreven.

- Je kan misschien ook tastbare verwijzingen maken naar pagina's in het boek van Bauwens.


Voorbeeld

- Duidelijk voorbeeld, ik snap de opmerking van de andere feedbackgever --> "Ik vind het een zeer interessant voorbeeld, maar is het niet zo dat er nog steeds ergens een extrinsieke motivatie is, omdat het opgelegd wordt binnen de opleiding? En als jullie met de staf samen zitten, vervalt de p2p werking dan niet? Of jullie toch nog steeds volgens bepaalde opgelegde deadlines moeten werken ? Misschien zijn dit maar details, maar ik stelde mij gewoon enkele vragen." dus misschien kan je hier nog wat verder op ingaan, vermits het inderdaad werken is in functie van je opdrachtgever die altijd het laatste oordeel zal hebben. Misschien kan je verwijzen naar de praatgroepen in verband met de kwesties. Hier gaat het ook over peers die samen zitten en werken rond bepaalde onderwerpen om een thematische uitdieping tot stand te brengen.


Theoretische duiding

- Net als de rest aangenaam geschreven, misschien kan je het kader dat je aanhaalt in je definitie hier nog wat verduidelijken.


Externe linken

- goed!

Referenties

- Goed nakijken bij het indienen van de finale versie, maar dat doe je sowieso ;)


Feedaback JM


Definitie:

Met deze technieken wordt gedoeld op groepsgesprekken met ruimte voor reflectie, deze kunnen echter in verschillende vormen voorkomen (Bauwens, 2014) Het gaat bij peer circles om groepen van vijf tot zeven mensen waarin een sfeer van vertrouwen, ondersteuning en focus op actieve participatie heerst. – leesteken plaatsen (punt)


Peer circle en P2P:

Duidelijk.


Voorbeeld:

Centraal bij projectonderwijs staat ook het proces dat door de studenten doorlopen wordt en vormt niet enkel het product een kernpunt. – kan je misschien even kort aanhalen wat je precies bedoelt met het proces dat centraal staat?


Theoretische duiding:

…aan het einde van de rit heerst het gevoel dat er als collectief iets bereikt is. – herformuleren, klinkt vreemd?


Referenties:

Zoals ik het heb verstaan, denk ik dat het eerder Retrieved (datum) from (internetlink); dit zou ik nog eens nakijken


Clara Wouters

Mijn oprechte excuses voor de laattijdigheid van mijn feedback. Hopelijk heb je er nog iets aan.

Eerste indruk--> Je gebruikt weinig referenties in je tekst. Misschien moet je eens nakijken of je het hier en daar vergeten bent?

Theoretische duiding--> Eerste en tweede zin: leest ongemakkelijk, je laat de eerste zin best weg. Zin twee is duidelijk genoeg.

                         --> "Sense of belonging": kan je misschien in 1 zin kort duiden

Referenties --> na het jaartal van je bron van Luft moet je nog een puntje zetten.

                 --> na de haakjes in de bron van Baldwin moet je ook een punt zetten

Voor de rest: een goede, klare tekst. Goed gedaan!

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.