Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Freemium verdienmodel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks

Feedback door Alexandra van hulle

Je was de navigatiebalk vergeten. Ik heb deze nu voor jou ingevoegd. DMaarten (overleg) 24 nov 2014 10:40 (CET)Reageren[reageer]


Over het algemeen vind ik je wiki duidelijk en leesbaar geschreven. Het is dus zeker studeerbaar voor mij. Wel vraagt het soms hier en daar nog wat verdieping of verduidelijking.

Link met bauwens

-->Ik mis een beetje de link met hoe Bauwens precies staat tov dit model? Kan dit model ook in p2p projecten worden toegepast? Kan dit een bijdrage leveren of is het net helemaal niet van toepassing in P2P projecten?

--> je schrijft : "Bauwens verkiest het freemium verdienmodel boven een systeem als een betaalmuur. Bij deze laatste kan men niet aan een webpagina zonder een betalende subscriptie. Het paywallsysteem werkt volgens Bauwens isolerend. Mensen gaan dan ook op zoek naar webpagina’s waar ze niet voor moeten betalen en laten pagina’s met een paywall links liggen, iets wat voor media die dit invoeren fataal kan blijken. "

Ik begrijp dit niet zo goed. Wat is een systeem als een betaalmuur nu precies? Misschien verduidelijken met een voorbeeld? Waarom verkiest Bauwens het andere systeem?

Theoretische duiding

Je theoretische duiding vind ik goed. Ik zou de link met Marx nog wat verder uitwerken. Lijkt me een zeer goede theorie om het freemium verdienmodel verder mee te theoretiseren.

Referenties

Je hebt heel veel referenties opgenomen in je referentielijst. Heb je deze allemaal gebruikt in je wiki? Zo niet ,laat je deze best weg in de referentielijst wel kan je ze dan nog toevoegen aan extra linken ter verbreding of verdieping.

Voorbeeld

Heel duidelijke voorbeelden!

Nog heel veel succes ermee!

Alexandra van hulle


Feedback door Kelly Van Eester

Ik vind dit een zeer goed wiki. Alles is zeer duidelijk voor mij.

Vorm:

Algemeen: opmaak is goed toegepast.

Theoretische duiding: Ik zou bij de zeven soorten telkens een dubbelpunt zetten na de naam van de soort. Zo gaat het iets duidelijker zijn.

Referenties: volgens de APA mag je geen onderscheid maken tussen boeken en websites, je moet gewoon alles alfabetisch ordenen door elkaar. Je mag in je referentielijst ook enkel de referenties zetten waar je in je tekst naar gerefereerd hebt.

Inhoud:

Begripsomschrijving: zeer duidelijk !

In context van p2p: je zegt dat het zich situeert binnen het kwadrant van het netarchisch kapitalisme, misschien kan je kort toelichten wat dit is.

Voorbeelden: ik vind het goed dat je bij ieder voorbeeld zegt om welk freemium verdienmodel het gaat

Veel succes nog met de laatste kleine aanpassingen

Kelly Van Eester


Feedback door Karlien Van Loon

Algemene indruk:

-Je hebt duidelijk veel tijd gestoken in de uitwerking van je concept. Wel mis ik af en toe diepgang in bepaalde delen. Zo kun je denk ik veel meer zeggen over linken met P2P. Ook is het niet altijd even toegankelijk geschreven. Je mag gerust meer een vertellende manier van schrijven gebruiken. Doe zo voort!

Definitie:

-Duidelijke opbouw en korte uitleg bij de Engelse termen die hierin verwerkt zitten.

-In plaats van de soorten producten tussen haakjes te zetten zou ik ze eerder in een volgende zin zetten.

Concept en P2P:

- ‘Hij raadt kranten en dergelijke dan ook gratis inzage aan, maar voor beperkte duur bijvoorbeeld, één van de vele voorbeelden die hij geeft waaruit blijkt dat hij zich -weliswaar in beperkte mate- achter de principes van dit verdienmodel schaart.’ Deze zin zou ik iets anders formuleren, het is me niet helemaal duidelijk waar het voorbeeld start.

- ‘Gemaakte winst’  Zou ik eerder anders formuleren, het is nogal een ongewone start van een zin.

-Misschien moet je nog even kort toelichten wat het ‘netrarchisch-kapitalistische systeem’ juist inhoud?

-Zet na ‘betaalmuur’ er tussen haakjes even bij dat het een synoniem is voor paywallsystem, toch?

-Je kan ook explicieter Wikipedia hierbij betrekken en hoe Bauwens hier naar kijkt.

Theoretische duiding:

-De eerste alinea is eigenlijk een herhaling van de definitie. Naar mijn mening kan je deze veel korter maken. Of naar de auteurs/ definitie verwijzen bij externe linken.

-Je haalt hier het kapitalisme aan. Je kunt hierbij zetten dat ze naar het wikiconcept ‘kapitalisme’ kunnen kijken voor meer informatie.

-Let op bij de weergave van de ‘Zeven soorten’. De inspring regels kloppen hier niet helemaal.

Voorbeeld:

-Duidelijke voorbeelden! Je mag nog explicieter aanhalen waarom het juist voorbeelden zijn van freemium verdienmodel.

Externe Links:

-Leuk dat er een link van een filmpje bijstaat.

-Probeer voor wat afwisseling te zorgen bij de informatie over de linken.

Referenties:

-Volgens APA regels moeten alle referenties alfabetisch staan. De woorden ‘boek’ en ‘website’ horen hier dus niet thuis. Let op dat de volgorde van de referentielijst hierdoor aangepast moet worden.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.