Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Crowdfunding

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks

Definitie

De definitie van het concept is voor mij duidelijk. Je geeft aan dat crowdfunding een "alternatieve" wijze voor financiering is, waarvoor biedt het een alternatief?


Crowdfunding in relatie tot P2P

Welke andere manieren dan online crowdfunding bestaan er?


Voorbeeld

- Wat bedoel je met het woord abonnee?

- "Bij ons kwam het rond 1990 op en ontwikkelde het mee met het Internet." Wat bedoel je met "bij ons"? Bedoel je Vlaanderen, België, Europa,...? Dit zou ik specificeren.

- Wat is een sociaal project? Dit kan je kort uitleggen.

- "De gebouwen van de Vort’n Vis voldoen niet meer aan de verwachtingen en de staat ervan is onvoldoende." De verwachtingen van wie?


Theorie

- "De bijdrage zelf is meestal gratis." Wat bedoel je met een bijdrage die gratis is? Een niet-financiële bijdrage of een bijdrage waarvoor de vergoeding niet-financieel is?

- "De bijdrage zelf is meestal gratis, maar kan ook beloond worden met een premie die als symbolisch kan worden begrepen als je kijkt naar de waarde van bv. een goed logo of degelijke website voor een bedrijf" Deze zin begrijp ik niet goed.

- "Doordat ook mensen met een klein bedrag deze mogelijkheid krijgen, weerspiegelen de investeringen het geloof in een bepaald project of product." Dus mensen die minder investeren, geloven minder in het project dan mensen die een grote investering doen?

- "Equity based: hier ontvangt de investeerder een financieel product": Bedoel je met financieel product geld? Als dat het geval is, zou ik het begrip gewoon vervangen door geld.

- "Bovendien hebben zij deze middelen meestal om hun werking te garanderen of groei mogelijk te maken." Deze zin vind ik onduidelijk


Nog veel succes met de verdere uitwerking van je concept!


Van de auteur:

Ik heb met alle feedback zo veel mogelijk proberen rekening te houden en het sociale aspect naar voor gehaald. De afbeelding heb ik er op een andere manier op gezet, in de hoop dat Wiki deze er niet terug zelf van verwijdert.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.