Overleg:Microsoft Word

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks

Goedendag mensen,
Ik zal proberen zoveel mogelijk functies van Microsoft Word te beschrijven. Hierbij wil ik vooral ingaan op de functies die word heeft buiten de basisbeginselen.
Ik zal dus niet ingaan op functies als opslaan van een bestand of het wijzigen van het lettertype. Mocht er toch behoefte bestaan aan deze functies, schroom dan niet om op deze overlegpagina een berichtje achter te laten of mij een mailtje (firefox AT wikipedia DOT be) te sturen:
Mocht je geinteresseerd zijn in een bepaald onderwerp, waar je niets of weining over weet, maar wel over zou willen weten, maak dan gewoon een (open) link aan over dat onderwerp. Ik of iemand anders zal dit snel genoeg zien en er informatie over toevoegen.
Firefox 4 nov 2004 14:04 (UTC)Waarom zit er zo'n reclameboodschap in voor OpenOffice? Natuurlijk is openoffice een leuk pakket, en kunnen mensen wellicht daar beter mee beginnen dan geld uit te geven voor MS office, maar ik denk dat dit soort reclame geen goed idee is. MS office heeft ook nog wel een paar voordelen over openoffice, maar die melden we ook niet in het begin van het boek over openoffice--Omegium 4 dec 2004 10:05 (UTC)

Ik vind dat je eigenlijk wel gelijk hebt. Wat mij betreft zou het beperkt kunnen worden tot een verwijzing naar OpenOffice.org en OpenOffice.org Writer om aan te geven dat we daar ook een Wikibook voor hebben. De voordelen van openoffice leest men dan op de pagina van openoffice. En een omgekeerde boodschap op de pagina van Writer, wanneer die er is. Tekstvoorstel:
"Writer is een vergelijkbaar tekstverwerkingsprogramma van OpenOffice.org." Mtcv 4 dec 2004 11:10 (UTC)
Nja, ik zat eigenlijk te denken: Als wikibooks open source is, dan promoot ik ook een andere opensource bron. Maar als dit niet juist is volgens jullie wil ik die verwijzing wel weghalen en vervangen door die van jouw (Mtcv). Ik zet dan wel onderaan op de pagina van Microsoft Word een kop: Alternatieven. Daaronder plaats ik dan die van Open Office. Firefox 4 dec 2004 13:01 (UTC)
Ja, ik snap het wel; ik ben ook voor opensource (anders zou ik hier niet zijn). Alleen Wikibooks moet net als Wikipedia neutraal blijven. Mtcv 7 dec 2004 09:30 (UTC)
Oke, dat is opzich een logisch argument. Ik heb het inmiddels al gewijzigd, zoals je waarschijnlijk al gezien zult hebben. Firefox 7 dec 2004 11:55 (UTC)

'Microsoft Word' in titel modules[bewerken]

Het viel me op dat de pagina's die onder het boek Microsoft Word vallen, zoals Afbeelding invoegen, in de titel niet vermelden dat het om de cursus Microsoft Word gaat. Ik bedoel dus dat ik iets als Microsoft Word: Afbeelding invoegen verwacht (kan natuurlijk ook zonder spatie na de :, of een -, of Microsoft Word/Afbeelding invoegen zijn). Want nu zweven de pagina's los rond. Ook zag ik de nieuwe wikistats voor Wikibooks [1]; daar wordt de Word-cursus bij 'remainder' ingedeeld.

Ik heb het ook gezien. We moeten maar van allemaal de titel wijzigen. Enig idee wat het mooist staat? Firefox Overleg 9 apr 2005 17:47 (UTC)
Ik geef dan de voorkeur aan Microsoft Word/Afbeelding invoegen, omdat Word toch vaker als naam wordt gebruikt als Microsoft wordt, en omdat het korter is, en dus makkelijker om naar te linken. Bee 9 apr 2005 20:27 (UTC)
Vind ik eigenlijk ook wel het mooiste. Als ik tijd heb zal ik ze eens omzetten. Alles dus naar [[Microsoft Word/Titel]] Firefox Overleg 11 apr 2005 13:06 (UTC)
De wiki is echt ontzettend traag. Het is ondoenlijk om al die pagina's nu om te zetten. Doe het wel een keer, wanneer de snelheid weer iets hoger ligt. Firefox Overleg 19 apr 2005 14:57 (UTC)
Ik heb van alle bestaandeq pagina's over Word de titel gewijzigd. Ook heb ik alle referenties nagegaan, en heb ik de links gecorrigeerd. Alleen Office Klembord heb ik gewoon laten staan, omdat dat een meer algemene functie van alle besturinssystemen is en dus niet specifiek voor Word. Firefox Overleg 21 apr 2005 16:20 (UTC)

Misschien een goede tip over de Normal.dot: Als je je Normal volledig verprutst hebt, ga dan met de Verkenner naar de sjablonenmap (Word moet naturlijk wél gesloten zijn) en verwijder de "foute" Normal gewoon. Als je Word daarna weer opstart heeft Word een geheel nieuwe fabrieksstandaard-Normal aangemaakt.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.