Naar inhoud springen

Overleg:Leer jezelf ecologisch tuinieren/Kaardebol

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks

Bij mij thuis is een kaardenbol uitgekomen. Hij is bijna uitgebloeid en is 2 meter 4o hoog. Er zitten er +/- 45 bloembollen op. De kleine moeten nog gaan bloeien. De uitgebloeide bollen zijn tot 5 bij 10 cm groot. Ik heb gelezen dat de plant beschermd is. En deze uitzonderlijk? Zal ik als er zaad komt hier en daar wat uitstrooien bij het bos? Gaarne uw mening. Met vriendelijke groet Gerrit 26 juli ’09

Hallo Gerrit, allereerst heb ik je E-post adres verwijderd. Kan je beter niet hier vermelden wegens spam. Beter is jezelf aan te melden en daarmee te ondertekenen (zie de melding die ik je stuur).
Wauw, dat is wel erg hoog. De plant is inderdaad beschermd en zo'n grote is waard om mee verder te kweken. Hij zaait zichzelf uit dus je hoeft er niets aan te doen, maar voor de zekerheid kan je ook een paar rijpe bollen afsnijden en laten drogen tot het zaad er uitvalt. Zoals je misschien al gemerkt hebt worden de bloemen druk bezocht door hommels, bijen en vlinders en als je geluk hebt komt in de herfst/winter ook de putter wat zaadjes snoepen. Uitstrooien (of weggeven) is natuurlijk altijd goed, maar ik zou daar geen bos voor uitkiezen. Kaardebol groeit het best op vochtige, kalkhoudende, omgewerkte grond in bermen, aan dijken en in ruigten.
Groet, --John angelis. overleg 26 jul 2009 17:23 (CEST)Reageren
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.