Overleg:HTML/Basiscursus/Tekst structureren

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

br en p[bewerken]

Je mag het br-element toch ook gebruiken om een regel af te breken en een nieuwe alinea te beginnen? Anders is het onmogelijk om in een tekst een regel af te breken. Paragraaf (section) kan je inderdaad beter vertalen met alinea (paragraph) maar hoe maak je dan onderscheid tussen een nieuw blok tekst en een nieuwe regel (ook een alinea). Zie ook de webrichtlijnen van de overheid. Cepheus (62.131.138.42)

Tja, dat paragraaf-gebeuren is altijd weer irritant. In het Nederlands is een paragraaf meestal een "subhoofdstuk" (een div komt daar het dichtste bij in de buurt). Een alinea is een mini-sectie van enkele regels die bij elkaar horen (een p). Conclusie: paragraph = alinea. Iedere alinea zou als p moeten worden gemarkeerd. br moet alleen worden gebruikt als de line break geen opmaakfunctie heeft, maar ook een soort van semantische waarde. Dat heeft het bij bijvoorbeeld gedichten en adressen.
Of je een br dus mag gebruiken om een regel af te breken heeft te maken waarom je dat wil. Als het alleen om de opmaak gaat, moet je simpelweg de breedte veranderen via CSS. Gaat het om een "regeleinde met betekenis", dan mag het. -Lars- 15 jul 2005 06:56 (UTC)

div[bewerken]

Het is maar een suggestie van een beginner in html, maar misschien kan het duidelijker gemaakt worden waar div's precies handig voor zijn? Het voorbeeld lijkt het zelfde te doen met en zonder div dus het nut wordt niet echt duidelijk... -Mark

Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.