Overleg:Cursusboek Marifonie/NSV verkeer

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De volledige indeling van kanalen en frequenties is bijv. te vinden op: http://www.kolbrink.nl/OverzichtMarifoonkanalen.doc, ook als html-document Vooreerst kan volstaan worden met de melding dat de kanalen in het bereik 156 - 157 / 160 - 162 MHz liggen.

Specificatie van kanaalgebruik noodoproep[bewerken]

Deze zin: "In gebieden waar geen luisterwacht wordt gehouden op VHF16 (de binnenwateren), moet bij voorkeur een noodoproep worden gedaan op een kanaal van een brug of sluis, op een blokkanaal van een verkeersbegeleider of op het oproepkanaal voor binnenvaart (VHF10)."
Met een aanvulling kan een onderscheid worden gemaakt tussen het ijsel- en markermeer en ander binnenwater. Iets in de trant van: "Op zee, het Ijsel- en Markermeer, de Waddenzee en de Zeeuwse stromen wordt kanaal VHF16 gebruikt voor een noodoproep op ander binnenwater moet bij voorkeur gebruik gemaakt van een kanaal van een brug of sluis, een blokkanaal van een verkeersbegeleider of op het oproepkanaal voor binnenvaart (VHF10)."
--Sl4rtyb4rtf4st 30 jan 2011 13:48 (CET)Reageren[reageer]

Aanvullingen met algemene vorm van oproepen[bewerken]

Ik heb een algemene vorm van de oproepen toegevoegd, en heb het voorbeeld een beetje verplaatst. Niet helemaal tevreden over de layout nu maar ik had het gevoel dat die algemene vormen van de oproepen er wel bij moesten.
Sl4rtyb4rtf4st 31 jan 2011 12:11 (CET)Reageren[reageer]

Heb het geheel in een tabel gegoten, zo ziet het er naar mijn mening wat meer overzichtelijk uit. Zal dit binnen kort nog doen voor de rest.
Sl4rtyb4rtf4st 2 feb 2011 13:42 (CET)Reageren[reageer]

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.