Ontwerpend leren/Inleiding

Uit Wikibooks

Ontwerpend leren is een leerstrategie die leerlingen in staat stelt om actief en creatief te leren door middel van het oplossen van problemen. Het is een proces dat leerlingen uitdaagt om hun eigen ideeën te verkennen, te onderzoeken en hun eigen oplossingen te bedenken voor complexe problemen. Het proces stelt leerlingen in staat om hun kennis en vaardigheden toe te passen, hun begrip te verdiepen en hun creativiteit te vergroten.

Waarde[bewerken]

Ontwerpend leren is belangrijk omdat het leerlingen de kans geeft om hun eigen creativiteit en innovatiekracht te ontwikkelen. Het helpt leerlingen om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het oplossen van problemen in de echte wereld. Het activeert ook hun leervermogen en vergroot hun begrip van de materie.

Technologie[bewerken]

De voordelen van ontwerpend leren zijn met name relevant voor leerlingen die betrokken zijn bij wetenschap en technologie. Door het ontwerpend leren krijgen deze leerlingen de kans om een dieper inzicht te krijgen in deze materies en hun vaardigheden te verbeteren. Het helpt hen ook om hun eigen creativiteit en innovatieve vermogens te ontwikkelen.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.