Netwerkbeheer/Werken met dit boek/Over dit boek

Uit Wikibooks

Doelgroep[bewerken]

Dit boek richt zich op het beroep van netwerkbeheerder op MBO-niveau 3 en 4. Dit betekent niet dat het boek alleen daar gebruikt kan worden. Het boek (of delen daaruit) kan ook gebruikt worden in Informatica op HAVO- en VWO-niveau of in Informatietechnologie op het niveau van VMBO-TL.

Taalgebruik[bewerken]

Het boek bevat theorie in klare taal. Er zijn voldoende boeken over netwerkbeheer die de essentie niet duidelijk uitleggen of te specialistisch zijn. Daarnaast vindt verwerking plaats in de vorm van workshops en practica. Goede lesboeken bevatten naast theorie ook goede opdrachten die motiveren, prikkelen en leren. Uiteraard sluiten zowel de theorie als de verwerkingsonderdelen aan op de beroepspraktijk en de kerncompetenties van de MBO-opleiding.

Opmaak[bewerken]

Met de opmaak van het van het boek is speciaal rekening gehouden met de leesbaarheid. Er is gekozen voor een grotere letter zonder schreef. De achtergrond- en letterkleur nodigen uit om te lezen (referentie literatuur opnemen). Ook zijn er waar mogelijk veel afbeeldingen toegevoegd.

Inhoud[bewerken]

Aanpassen!

De cursus bestaat uit twaalf Hoofdstukken. De eerste drie hoofdstukken vormen een inleiding tot verschillende basisconcepten van besturingssystemen. In de volgende drie hoofdstukken gaan we dieper in op de verschillende processen die je systeem draaiende houden of het juist stoppen. In het derde deel, hoofdstuk zeven tot negen, bespreken we hoe je je computeromgeving naar je hand kan zetten. De laatste drie hoofdstukken behandelen netwerkonderwerpen.
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.