Naar inhoud springen

Microsoft Word/Tekstvak invoegen

Uit Wikibooks

Microsoft Office | Word

Op deze pagina staat beschreven hoe u een tekstvak kunt invoegen en waar een tekstvak voor kan dienen.

Waarom een tekstvak[bewerken]

Waarom zou u eigenlijk een tekstvak willen invoegen als al in één gigantisch tekstvak aan het werken bent? Het antwoord hierop kan eenvoudig zijn.
Soms wilt u een bepaald gedeelte van de tekst een ander uiterlijk geven, ergens anders uitlijnen of u wilt een afbeeldingsbeschrijving invoegen onder een afbeelding.
Een andere mogelijkheid is dat u een afbeelding in uw bestand wilt gebruiken, maar dat het u aan de hardware ontbreekt om deze afbeelding te scannen, dan wel in kleur af te drukken. Dan kunt u met een tekstvak een ruimte open houden in de tekst om daar later een afbeelding of tekst in te voegen.

Een tekstvak maken[bewerken]

Een tekstvak gedraagt zich als een figuur en is ongeveer op dezelfde wijze op te maken, zie hiervoor voorlopig dit artikel. Daadwerkelijke tekst wordt z.s.m. in dit artikel geplaatst. Een tekstvak is eventueel leeg te laten zodat er ruimte vrijgehouden wordt in het document waarin later fysiek een foto of bijv. een krantenartikel geplakt kan worden.
Vanzelfsprekend kan een tekstvak van tekst voorzien worden. Het is dan bijv. te gebruiken als ondertitel bij een figuur.
N.B. Een tekstvak is standaard van een kader voorzien. Indien dit niet gewenst is, dan dient het kader verwijderd te worden door met de linker muisknop op de gearceerde rand van het tekstvak te klikken en dan via het scherm Tekstvak opmaken en het tabblad Kleuren en lijnen te kiezen voor geen lijn.  

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.