Naar inhoud springen

Microsoft Publisher

Uit Wikibooks

Microsoft Publisher 2010[bewerken]

  Let op! In dit boek wordt Microsoft Publisher 2010 beschreven. Andere versies kunnen afwijken van deze beschrijvingen.

Microsoft Publisher is een programma waarmee gepersonaliseerde bedrijfsformulieren en andere papierwaren zoals folders en visitekaartjes kunnen worden gemaakt. Voor startende bedrijven is het een handig middel om een eigen huisstijl op te zetten zonder hiervoor een bedrijf in te hoeven huren. Publisher heeft een aantal sjablonen ontwikkeld waarin de informatie kan worden gezet.

Aan de slag met Publisher[bewerken]

Als je Publisher opstart, kom je terecht in het menu Nieuw. Hier kun je naar een sjabloon gaan, maar je kunt ook je eigen sjabloon maken. Je kunt altijd naar dit menu terugkeren door linksboven op de groene knop Bestand te klikken en vervolgens in het menu aan de linkerkant Nieuw te selecteren.

Een document maken met een bestaand sjabloon[bewerken]

In dit voorbeeld gaan we een folder maken voor de opening van een bedrijf, bloemenwinkel Flowers.

  • Stap 1:Scroll naar beneden in het menu Nieuw en klik op Folders.
  • Stap 2:We hebben de keuze uit Gebeurtenis, Marketing of Onroerend Goed. We kiezen voor Gebeurtenis. Klik op de knop met het mapje waar onder staat Alle Gebeurtenis.
  • Stap 3:We zien nu alle sjablonen voor Gebeurtenis. We gaan aan de slag met het sjabloon Rechte Rand, in de categorie Informatie. Scroll naar beneden, naar het menu Meer geïnstalleerde sjablonen: Informatie. Scroll verder, tot je het sjabloon Rechte Rand ziet. Klik erop. We zien een voorvertoning van het sjabloon aan de rechterkant verschijnen. Klik aan de rechterkant op de knop met het witte papiertje, waar Maken onderstaat.
  • Stap 4: Nu gaan we aan de slag! De volgende gegevens zijn van toepassing op de opening van bloemenzaak Flowers. Deze gaan we nu invoeren.

Om goed te werken is het handig in te zoomen. Dit doe je door rechts onderin op het grijze plusje te klikken. Meestal is 70-80% voldoende, maar zoom in ieder geval in tot je de letters goed kunt lezen. Scroll helemaal naar de bovenkant van de pagina, en klik op Product of Dienst. Hier typen we nu Opening van Flowers!. Daaronder staat Naam van bedrijf. Hier klikken we op, en we typen Zondag 9 maart, Stationsplein 1, Amsterdam. In de alinea daaronder gaan we een korte beschrijving van de gebeurtenis typen. Klik op de tekst Geef hier een omschrijving.... Voor de opening van Flowers typen we hier nu Zondag 9 maart opent bloemenwinkel Flowers aan het Stationsplein 1 in Amsterdam. Kom ook! Flowers, Bloemen in alle soorten en maten voor elke gelegenheid. Daaronder plaatsen we een leuk plaatje van een bloem. Dit doen we door op het vlak te klikken en vervolgens op de knop Invoegen bovenaan te klikken. Dan klikken we op Illustraties, en vervolgens typen we Bloemen in de zoekbalk.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.