Help:Uitbreidingen

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Uitbreidingen (voorheen Extensies, in het Engels Gadgets) bieden gebruikers extra functies aan of zorgen dat functies op een alternatieve manier worden gepresenteerd.

Instellen[bewerken]

De verschillende uitbreidingen kun je in- en uitschakelen onder het tabblad "Uitbreidingen" in je voorkeuren. Je dient na het opslaan van je voorkeuren wel de browsercache te legen (Firefox: Ctrl+Shift+R, Internet Explorer: Ctrl+F5).

Werking en ondersteuning[bewerken]

De uitbreidingen zijn vaak gebaseerd op JavaScript en soms ook CSS, dus JavaScript moet voor uw webbrowser zijn ingeschakeld om ze te laten werken. Als blijkt dat een uitbreiding problemen veroorzaakt, schakel deze dan uit.

Deze speciale uitbreidingen zijn geen onderdeel van de MediaWiki-software, en ze worden meestal ontwikkeld en onderhouden door gebruikers van de Nederlandstalige Wikibooks of geïmporteerd van bv. Wikipedia.

Deze uitbreidingen op Wikibooks dienen niet verward te worden met MediaWiki-extensies.[1]

Tot slot: Het gebruik van deze extensies is op eigen risico.

Speciale pagina's[bewerken]

Zie ook[bewerken]

  1. Niet te verwarren met MediaWiki-extensies, zie Speciaal:Softwareversie voor de op deze Wikibooks geïnstalleerde MediaWiki-extensies. Als gebruiker van Wikibooks kunt u deze niet uitkiezen, maar wel de mogelijkheden ervan benutten.
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.