Naar inhoud springen

Gebruiker:Pbuddenberg/Pestniet

Uit Wikibooks

   Deze gebruikerspagina is genomineerd voor verwijdering

Een of meer medewerkers vindt/vinden dat deze gebruikerspagina in deze vorm niet (meer) past binnen Wikibooks. De gebruikerspagina is daarom aangedragen op de verwijderlijst.
De reden die hiervoor is opgegeven luidt: onvoldoende inhoud.

Na plaatsing op de verwijderlijst blijft deze gebruikerspagina een maand staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je deze gebruikerspagina zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pestcultuur

[bewerken]

Pestgedrag beperkt zich niet tot een beperkt aantal kinderen of jongeren maar is een ook een integraal probleem waarbij volwassenen binnen de samenleving mee te maken hebben.

Een analyse van het pestprobleem

[bewerken]

Om iets te veranderen aan pestgedrag op scholen moeten ouders, werknemers, bedrijfsleiders en politici de hand in eigen boezem steken.

De omvang van het pestprobleem

[bewerken]

Onderzoek wijst uit dat pestgedrag geen klein probleem is. Pestprotocollen kunnen een deel van het probleem oplossen. Maar op de meeste scholen wordt gepest in meer of mindere mate. 10% van de leerlingen in het basis en voortgezet onderwijs heeft de ervaring gepest te worden.

De logica van pesten

[bewerken]

De school is een apenrots want dit is een nabootsing van de samenleving. Pesten is een methode van onderdrukking: een machtsmiddel wat werkt op het moment dat het slachtoffer een minderheidspositie inneemt.

Sociale media als pestverdubbelaar

[bewerken]

Op sociale media wordt het nog gemakkelijker om te pesten.

Een tekort aan sociale controle

[bewerken]

Er bestaat een verklaring van Goed Gedrag maar daarin staat niets over sociale media.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.