Gebruiker:Nielshoogvliet/WK 2014: Alle wedstrijden van het Nederlands elftal/De Groepsfase

Uit Wikibooks

Nederland was ingedeeld in een vrij lastige poule. Het trof Spanje, Chili en Australië. Door de slechte prestatie tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal 2012 hadden weinig mensen nog vertrouwen in het Nederlands elftal. Dit veranderde echter na de eerste groepswedstrijd waarin Nederland Spanje versloeg met 5-1.

Spanje - Nederland[bewerken]

Op 13 juni 2014 om 16:00 Braziliaanse tijd en 21:00 Nederlandse tijd begon Nederland aan haar eerste wedstrijd van het WK 2014, tegen Spanje.

Nederland begon de wedstrijd goed, maar in de 27e minuut kreeg Spanje een penalty. De Spanjaard Xabi Alonso scoorde de 1-0 voor Spanje. Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Nederland haar hoop toch weer terug door een doelpunt Robin van Persie: 1-1.

In de rust steeg de spanning aan beide kanten. Toen de spelers het veld weer op kwamen werd er na 8 minuten al weer gescoord door Nederland, Arjen Robben zorgde voor 1-2. Nu had Nederland de moed echt helemaal terug en in de 65e werd door verdediger Stefan de Vrij de 1-3 gescoord. Acht minuten later viel het volgende doelpunt al weer en scoorde Robin van Persie zijn tweede doelpunt in de wedstrijd: hij maakte de 1-4. In de 80e minuut mocht ook Robben zijn tweede goal scoren en zorgde voor de 1-5. Radiocommentator Jack van Gelder werd helemaal gek. De man van de wedstrijd werd Robin van Persie.

Australië - Nederland[bewerken]

Nederland was totaal niet bang voor haar tweede tegenstander Australië. Dit kwam niet alleen doordat het haar vorige wedstrijd ruimschoots had gewonnen, maar ook omdat Australië het laagste land was op de FIFA-ranking van de geplaatste landen. De wedstrijd vond plaats op 18 juni 2014 in Porto Alegre.

In de 20e minuut scoorde Nederland haar eerste goal, Arjen Robben maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. Australië was niet verloren, want in minder dan een minuut na het de 0-1 scoorde Tim Cahill al de 1-1 voor Australië.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.