Gebruiker:Ischa1/Wikijunior:Wat heb je nou aan rekenen!

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat houdt dit boek in?[bewerken]

Er zijn kinderen die rekenen heel leuk vinden, maar er zijn er ook heel veel die rekenen stom vinden of niet weten waar je het voor nodig hebt. Voor die laatste gaan we een speciaal rekenboek maken. Ik heb hier een idee voor een eerste opzetje. Als u er suggesties voor heeft, plaats ze dan in het overleg of de Lerarenkamer.

Idee opzetje:[bewerken]

We verdelen het boek in verschillende hoofdstukken. In ieder hoofdstuk behandelen we het rekenen vanuit een andere invalshoek, van tellen tot procenten uitrekenen. Ieder hoofdstuk is verdeeld in diverse paragrafen die elk deze opzet hebben:


Inleidende opgaven:

Deze opgaven dienen als een inleiding of een kennismaking met nieuwe leerstof. Deze opgaven zijn eenvoudiger dan de andere soorten opgaven.


Hoofdopgaven:

Dit zijn de belangrijkste opgaven. In deze soort opgaven leer je stap voor stap iets bij.


Toepassingsopgaven:

In deze opgaven wordt al het geleerde toegepast. Hier komen bijvoorbeeld opgaven waarin wordt bekeken hoe de behandelde leerstof in een beroep wordt toegepast.


Bonusopgave:

Als iemand alle opgaven afheeft, kan de leerling met de leerkracht overleggen of hij/zij de bonusopgave mag maken. Dit is een opgave die meer tijd kost, meestal een puzzel of een stukje practicum.

Als u nog meer suggesties heeft voor deze methode, aarzel dan niet en overleg!

Groetjes van Ischa1

Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.