Gebruiker:Inge Habex/Ischa

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoi Ischa.
Hier kan je al je vorderingen, vragen en opmerkingen posten.
Als je hier klikt, Ischa, staat het meteen goed

Boeken[bewerken]

Hoi, Inge! Bedankt voor het compliment! Hé, ik ben Ischa en ik ben vijftien jaar en zit nog op de middelbare school. Ik voeg alle kennis toe die ik onthouden heb van het afgelopen schooljaar. En dat (techniekboek) wil zeggen dat je op de hoofdpagina links kan neerzetten naar het boek. Ik heb nu al mijn techniekkennis ingevuld. Ik zit nu diep te peinzen wat ik nu ga invullen...

Groetjes, Ischa1

Klaar met techniek[bewerken]

Sorry, Inge... maar ik heb alles van techniek ingevoerd wat ik wist. Ik ben nu bezig met een artikel over water.

Ischa

Natuurkunde voor beginners[bewerken]

Komt voor elkaar! Maar wil jij dan de inhoudsopgave neerzetten? Ik ga vier paragrafen ontwerpen. Water is af, bij warmte moeten er nog plaatjes komen, met licht ben ik nu bezig en als ik daarmee klaar ben, begin ik aan geluid.

Schitterend!!! Ik vraag Wolvenraider voor een mooie inhoudsopgave, die kan dat goed. Inge Habex 13 aug 2006 19:32 (CEST)

RE: Warmte, licht, geluid[bewerken]

Deze dingen heb ik op school geleerd bij Natuur- en Scheikunde. En qua naam... wat denk je van Natuurkundige goedjes? Oh, ik heb trouwens weer een nieuw techniekitem gemaakt: 'Technisch tekenen'.

*grinnik* Zou het kunnen dat jouw "natuurkundige goedjes" misschien "Golven" heten? In dat geval mag je het allemaal onderbrengen in het boek "Golven". Of wat ook kan "Natuurkunde voor beginners" Inge Habex 13 aug 2006 19:19 (CEST)

Titelwijzigingen en artikelen[bewerken]

Ik weet niet hoe ik een titelwijziging moet doen. Kun jij dat niet doen? Oh, trouwens... ik heb een beginnend artikel gemaakt over warmte! Er moeten wel nog plaatjes over komen. Ik denk er nog over om ook een artikel over licht en geluid te maken. Oh, ik heb trouwens ook een artikel over water gemaakt, heb JIJ die plaatjes erbij gedaan? Mooi gedaan, zeg!

Groetjes,

Ischa1

Probeer het eens. Het is maar 1 druk op de knop. Bovenaan rechts van de pagina zie je een vakje met "wijzig titel" Probeer es!!! :) Inge Habex 13 aug 2006 18:52 (CEST)

Zonnestelsel[bewerken]

Goed idee! Ik heb daar trouwens eens een spreekbeurt over gehouden...!

Goed. Ik maak een paar items over het Zonnestelsel. Maak jij er dan een boek van, want ik kan het niet...
Ok, ik help je. Begin best met het maken van het titelblad "Zonnestelsel" en dan bouwen we van daar verder. Inge Habex 13 aug 2006 17:37 (CEST)

Kopies Zonnestelsel[bewerken]

Akkoord. Zet je er ook even bij dat het een beginnetje is? Er moeten nog afbeeldingen bij en hij moet misschien wat veranderen...

Ja, dat heb je goed gezien :) We moeten de pagina's van wikipedia aanpassen zodat het een fijn boek wordt om te lezen. Niet alleen encyclopedische informatie. Maar het moet dus wel via de speciale manier gekopieerd worden. Die manier heet "importeren" en kan alleen door een moderator (zoals ik ben) gebeuren. Wat jij wel zelf kan is zo'n geïmporteerd artikel de juiste naam geven. Dus "wijzig titel" doen. Wijzig jij de titels naar je zonnestelsel-boek? (dus met Zonnestelsel/ ervoor? Inge Habex 13 aug 2006 18:05 (CEST)

Kopies Zonnestelsel II[bewerken]

Oeps...

ALARM![bewerken]

Hoi! De artikelen bij Natuurkunde voor Beginners zijn klaar. Er moeten enkel nog plaatjes komen bij warmte, geluid en licht. En ik heb trouwens nog een groot probleem:

de techniekpagina's heeft iemand genomineerd voor verwijdering! Kun jij even kijken wat er mis is voordat al mijn werk verloren gaat? Ik heb er duidelijk onder gezet dat het beginnetjes waren! Nu we het er toch over hebben, je bent een techniekartikel vergeten, want ik had er ook nog één gemaakt over technisch tekenen.

Ik ga zo naar bed. Welterusten! Ischa1


Goedemorgen![bewerken]

Hoi! Lekker geslapen? Ik heb weer een nieuw item in 'Natuurkunde voor Beginners' ontworpen. Dit nieuwe item gaat over elektriciteit. Natuurlijk staan er ook nu weer experimentjes in. Alleen... bij elk item uit die serie (behalve bij water) moeten er nog plaatjes komen. Kan daar iets aan gedaan worden?

Dankjewel! Ischa

Zie Inleiding MediaWiki/Afbeeldingen :) - effe iets anders 14 aug 2006 17:46 (CEST)

Probleempje namenwijziging[bewerken]

Hoi!

Probleempje. Probleempje. Ik was de namen aan het wijzigen van de Zonnestelsel-items die je hierheen hebt gehaald, maar bij sommige lukt het niet. Kun jij kijken wat er mis is gegaan?

Dankjewel! --Ischa1 14 aug 2006 11:14 (CEST)

FYI, ik heb die titelwijzigingen teruggedraaid, omdat ze nog neit gewikificeerd zijn. De bedoeling van de transwikinaamruimte is om de artikelen uit wikipedia daar eerst klaar te stomen voor wikibooks (lees: aanpassen van de links, aanpassen van de plaatjes, aanpassen van de opmaak, aanpassen van de tekst zodanig dat het in boekvorm is) alvorens de titel gewijzigd wordt. Maar zelfs de doeltitel was vrij willekeurig. (Waarom Aarde (planeet) gebruiken als titel voor een hoofdstuk over het zonnestelsel?) Graag dus eerst even de artikelen op orde brengen voor je ze van titel wijzigt. Effeietsanders 14 aug 2006 11:22 (CEST)
Jup, no prob. Ik had er gister twee gedaan om de bug in de artikelcount na te gaan bij het uit transwiki komen van artikels. Ischa had ik nog niet op de hoogte gebracht van het wikificeren alvorens uit transwiki halen. Mea culpa. Ik ben echter vanavond laat pas thuis. Als iemand het haar al wil uitleggen, be my guest, anders doe ik het vanavond. Inge Habex 14 aug 2006 14:38 (CEST)
Niks tua culpa :) Ik meld het gewoon even zodat je je neit wild hoeft te zoeken in de recente wijzigingen. Ik heb het hem al uigelegd op zijn OP. 84.81.200.33 14 aug 2006 17:45 (CEST)

Weer twee nieuwe hoofdstukken[bewerken]

Hoi, Inge!

Ik heb weer twee nieuwe hoofdstukken voor Natuurkunde voor Beginners gemaakt, één over elektriciteit en één over lucht.

Maar je hebt me beweerd dat de Weg-nominaties voor mijn techniekitems zouden vervallen! Maar de sjablonen staan er nog steeds! Kun jij degene die het heeft gedaan alsjeBLIEFT blokkeren?

Dankjewel! --Ischa1 14 aug 2006 19:27 (CEST)

Proefjes[bewerken]

Hoi, Inge!

In al mijn (inmiddels zes) hoofdstukken van Natuurkunde voor Beginners heb ik een paar leuke proefjes neergezet die je gewoon thuis kunt doen. Probeer het zelf maar eens! Ik ben van plan voor elk hoofdstuk wat ik ooit nog voor dat boek schrijf, ook proefjes neer te zetten.

Het wetenschapsmagazine Brainiac: Science Abuse is begonnen op Discovery Channel. Ik ga daar naar kijken. Morgen ben ik hier weer!

Groetjes!

--Ischa1 14 aug 2006 21:05 (CEST)

Zwaartekracht[bewerken]

Hoi! Ik heb net een zevende artikel gemaakt voor de serie Natuurkunde voor Beginners. In deze aflevering staat zwaartekracht centraal. Dit is het eerste artikel uit deze serie die volledig uit proefjes bestaat. Doei!

--Ischa1 15 aug 2006 10:47 (CEST)

Natuurkundeboek af[bewerken]

Hoi!

Bedankt voor het compliment. Ik heb nu negen hoofdstukken in het boek gezet. Dat lijken me er wel voldoende. Ik heb er nog eentje neergezet over beweging en de laatste gaat over explosies. Wat betreft, die titelwijziging, goed idee! Maar kun jij die titel wijzigen? Ik weet wel hoe je een titel moet wijzigen van een artikel, maar van een complete serie...?

Groetjes, Ischa1 15 aug 2006 11:52 (CEST)

Ik zal de titels even wijzigen (ze zullen voor elke pagina afzonderlijk moeten veranderen op de manier die jij al kent). Misschien zullen anderen in de toekomst nog wel hoofdstukken gaan toevoegen (of jijzelf als je meer leert op school of via tv of internet) :) Je hebt al ontzettend je best gedaan!!! Inge Habex 15 aug 2006 12:01 (CEST)

Bedankt voor je hulp[bewerken]

Hoi, Inge!

Bedankt voor je hulp! Er is nu een 'negenhoofdstukkig' boek ontstaan, maar is het zo dat je hier ook trofeeën mee kunt winnen, zoals in de Engelse Wikibooks?

Ischa

Klopt! De Nederlandstalige Wikibooks heeft tot nu toe zelf nog geen trofeeën uitgereikt, maar dat zal ongetwijfeld nog komen. Het overkoepelende Wikimedia heeft echter wel al een "award" (zoiets als een trofee) gegeven aan een van onze boeken: MediaWiki. Dus de eerste trofee is al binnen.
Je gaat er een trofee-boek van maken, hé! :-) Ik duim voor je! Je hebt nog genoeg tijd om er aan bij te schaven, te verbeteren, proefjes, foto's en tekeningen bij te voegen. Ik kijk er alvast naar uit en raak meer en meer onder de indruk van je proefjes. Ze verduidelijken steeds beter het natuurkundig verschijnsel dat je uitlegt. Het is nu ook toegevoegd aan de boekenlijst. Inge Habex 15 aug 2006 13:13 (CEST)

Kou[bewerken]

Hoi!

Ik heb alweer het tiende hoofdstuk uit Natuurkunde voor kinderen geschreven. Deze keer staat kou centraal! Ga gauw kijken voor het resultaat!

Groetjes, Ischa1 15 aug 2006 15:34 (CEST)

Lege helppagina[bewerken]

Hoi, Inge! Dit bericht is belangrijk. De pagina Wikibooks:Waarom vrije leerboeken gebruiken is nog leeg! Die moet nog getikt worden, maar ik kan dat niet. Dit lijkt mij meer een taak voor een redactielid. Kun jij aan iemand vragen of hij/zij de pagina wil invullen?

Natuurkundige groetjes, Ischa1 15 aug 2006 20:32 (CEST)

P.S. heb je mijn natuurkundehoofdstuk over kou al gelezen?

Taart[bewerken]

Hoi, Inge! Ik heb een recept voor taart ingevoerd! Daarvoor heb je o.a. kapsel nodig. Daarmee bedoel ik geen haren, maar zo'n lap met cacao erdoor. Moet je een keer proberen. Het wordt heer-lijk!

Ischa

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.