Gebruiker:Catienpetji/concepten

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ondertussen: Werken aan Hulpvraag Wikibooks op Sociale netwerksites.

Wordt verwacht[bewerken]

  • Moodle Wikiversiteit omgeving. (Deze wordt waarschijnlijk pas volgend jaar [2009] verwacht)

Deze dient:

  • Als een aanvulling op het toepassen van vrije bestanden. Bepaalde bestanden kunnen niet terecht op MediaWiki. Deze bestanden kunnen meestal wel op Moodle toegepast worden. Hierdoor zijn deze bestanden toch beschikbaar en kan het gebruikt worden in Wikiversiteit materiaal.
  • Als ELO. Hiervoor moeten er eerst wat projecten voltooid zijn. Het idee van een ELO is dat deze wordt gebruikt door leraren. Deze kunnen een kopie nemen van een voltooide cursus (een overzicht met van alles erop en eraan voor het lesgeven), deze naar eigen wens nog wat aanpassen en gebruiken als lesmateriaal. (Uiteindelijk zou het handig zijn als met de feedback (uit de praktijk) deze cursus verder ontwikkeld wordt.)
  • Combinatie met Wiki. Het lijkt mij handig als deze Moodle toch nog gecombineerd wordt met een Wiki.
  • Dit zou kunnen zijn de Wikiversiteit MediaWiki voor publieke toegang tot het rechtstreeks suggesties te geven door de inhoud aan te passen en overleggen.
  • Of een Wiki waarbij alleen het groepje dat aan een project meewerkt de inhoud ervan kan aanpassen, maar waar suggesties nog gegeven kunnen worden via een forum.
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.