Naar inhoud springen

EHBO

Uit Wikibooks
Dit boek is in opstartfase: het boek is weinig uitgebreid, en de tekst bevat wellicht nog fouten.

U wordt uitgenodigd aan dit boek mee te werken! Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • voeg nieuwe onderdelen toe (bewerk deze pagina);
  • lees het bestaande boek na, en verbeter waar nodig;
  • geef op de overlegpagina aan welke onderdelen het boek zeker moet bevatten (bewerk de overlegpagina);
  • voeg interessante links toe (b.v. naar Wikipedia, anderstalige Wikibooks, of andere sites met vrije informatie) met meer info over het onderwerp.

Sjabloon:EHBO

Welkom bij deze cursus EHBO. EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Deze cursus zal u in staat stellen om snel en vooral correct te reageren in bepaalde noodsituaties. De hoeveelheid theorie is beperkt tot de noodzakelijke kennis om de eerste hulp met zorg en inzicht te kunnen toedienen. Een cursus eerste hulp is vooral praktisch gericht en in mindere mate theoretisch, alhoewel een goede achtergrond toch van belang kan zijn. Daar dit een digitale cursus is, kan het geleerde uiteraard niet praktisch geoefend worden.

Let er steeds op dat deze cursus enkel dient om in noodgevallen te gebruiken. Gebruik hem dus niet in daarvoor niet voorziene situaties!

Opgelet: Zaken die zeer belangrijk zijn en voor de veiligheid een cruciaal punt vormen, staan in het rood! (maak daar overal bijv. oranje van, rood zijn links die nog niet linken. --John angelis. overleg 5 apr 2014 06:03 (CEST) )

Laat u vooral niet afschrikken door fotomateriaal. Dit is een harde training op wat u ook kan overkomen. Alvast een boeiende en interessante cursus gewenst!

Ga nu naar de inhoudsopgave.

Wikipedia
Wikipedia heeft een encyclopedisch artikel over Eerste Hulp bij Ongelukken
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.