Naar inhoud springen

Chillipepers.NL/Inleiding

Uit Wikibooks

Het initiatief voor dit wikiboek komt van forumleden van chillipepers.NL. Dit forum stond vol met informatie over een veelzijdigheid aan onderwerpen over het kweken en eten van chilipepers. In dit wikiboek proberen we alle antwoorden, informatie en ervaringen uit op het forum geplaatste draadjes (vragen op onderwerp) te stroomlijnen tot één informatief en vooral bruikbaar handvat bij het succesvol en met plezier telen van chilipepers. Van iedereen, voor iedereen!

Chilipepers kweken is een leuke, een relatief eenvoudig en goedkope, maar vooral veelzijdige hobby voor mensen van jong tot oud mét en zonder groene vingers. Je kan je uitleven met het kweken van milde chilipepers tot het kweken van de heetste soorten ter wereld op je vensterbank, in je tuin, op je balkon, in de kas/serre, maar ook binnen op zolder of in een lege kast. Je kan je planten kweken in potten, in de volle grond, maar bijvoorbeeld ook op hydrocultuur (hydroponics) en afgeleiden hiervan.

Kweken is één, maar eten is twee. Naast kweekinformatie vind je hier dus ook allerlei recepten en bewaar- en verwerkingsmogelijkheden van sambal tot sausen en van ingemaakte chilipepers tot ristra's.

Sinds 14 juli 2012 is het originele forum opgehouden te bestaan. Actieve forumleden hebben begin 2012 echter een nieuw forum opgezet. Heb je vragen over iets dat ook maar wat met chilipepers te maken heeft, meld je dan op het nieuwe meest gezellige Nederlandstalige chilipeperforum: Chillipeper.NL. Meld je aan, stel je desgewenst voor en steek van wal met al je vragen of deel je ervaringen.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.