Basiskennis chemie

Uit Wikibooks
Versie door De Wikischim (overleg | bijdragen) op 24 jan 2020 om 18:06 (→‎Opzet en doelgroep: Dit is voldoende voor de "gewone" lezer)

Sjabloon:Basiskennis Chemie

Opzet en doelgroep

Dit boek behandelt de basiskennis van de chemie. Er wordt hierbij gedacht aan personen die ooit een cursus chemie hebben gevolgd en hun geheugen willen opfrissen, of personen die niet veel over dit onderwerp gezien hebben maar er wel wat meer over willen weten.

Al iets weten over scheikunde of chemie is dus niet nodig. Wel is het boek geschreven met een concentrische visie. Dat wil dus zeggen dat het boek niet als overzicht, maar wel als lesboek te gebruiken is. Met name het eerste jaar van het niveau III en IV van het laboratoriumonderwijs in Nederland heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuze van de onderwerpen en de volgorde daarin. Onderwerpen die eerst (in dit boek) slechts licht worden aangeroerd zullen later uitgebreid worden besproken.

Over de inhoud

Het kernbegrip van de chemie is stof. Het eerste deel van de basiskennis bestaat uit het leren van de chemische classificatie van de stoffen. Deze classificatie volgt uit de eigenschappen van stoffen die bepalend zijn voor de interactie met andere stoffen. Na kennis genomen te hebben van de classificatie worden de verschillende type van interacties tussen stoffen besproken. Na deze basiskennis van de chemie kunnen we de toepassing laten zien in de vorm van vraagstukken welke meestal afkomstig zijn uit alledaagse verschijnselen. Pas dan ervaart men het nut van de vergaarde theoretische basiskennis en ziet men de verbanden.

Wikipedia
Wikipedia heeft een encyclopedisch artikel over Chemie
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.