Wikijunior:Wereldwonderen/Hangende tuinen: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
imported>Frederik Beuk
(-/- twijfel (zie overleg))
imported>Frederik Beuk
Geen bewerkingssamenvatting
[[Afbeelding:Hanging Gardens of Babylon.jpg|thumb|300px|Een [[16e eeuw]]se interpretatie van de hangende tuinen van Babylon door de Nederlandse schilder [[Martin Heemskerck]]]]
 
De '''hangende tuinen van Babylon''', gelegen nabij wat vandaag de dag [[Bagdad]] in [[Irak]] is, waren een botanisch en architectonisch kunstwerk dat algemeen wordt gerekend tot de [[De zeven wereldwonderen|zeven klassieke wereldwonderen]]. Ze werden in de [[6e eeuw v. Chr.]] gebouwd in opdracht van de [[Babylon|Babylonische]] koning [[Nebukadnezar]]. De werken duurden van 606 tot 562 v. Chr. DeNaar redenverluid voorliet Nebukadnezar de aanlegtuinen ervanaanleggen schijnt teom zijn geweest dat deteneergeslagen kersverse echtgenote van de koning, [[Amytes]], dieop afkomstigte vrolijken. Amytes was afkomstig uit bergachtige streken, gewenden was gewend veel groen om zich heen te hebben. enDe detuinen koningmoesten haar wilde helpen wennen aan het leven in het grote Babylon. Ook wordt de half-legendarische koningin [[Sammu-ramat]] als bouwster genoemd.
 
Het bouwsel bestond uit een serie terrassen, omringd door muren met torens. Op die muren waren bomen, struiken en bloemen geplant. De tuinen 'hingen' als het ware boven de oevers van de rivier de [[Eufraat]]. Bijzonder was de irrigatiemethode: onderaardse kanalen zorgden voor de aanvoer van water.
Anonieme gebruiker
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu