Wikibooks:Titelwijzigingsoorlog: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Nieuwsgierige Gebruiker heeft pagina Wikibooks:Titelbeveilingsoorlog hernoemd naar Wikibooks:Titelwijzigingsoorlog: Oeps.
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 6: Regel 6:
Een titelwijzigingsoorlog maakt meer kapot dan je denkt:
Een titelwijzigingsoorlog maakt meer kapot dan je denkt:
* Het veroorzaakt ruzie en stress onder Wikibookianen, die ontmoedigd worden of zelfs het project verlaten.
* Het veroorzaakt ruzie en stress onder Wikibookianen, die ontmoedigd worden of zelfs het project verlaten.
* Wie deelneemt aan een titelwijzigingsoorlog kan er (mogelijk) daartoe leiden dat men het vertrouwen in hem/haar gaat verliezen.
* Wie deelneemt aan een titelwijzigingsoorlog kan er (mogelijk) voor zorgen dat men het vertrouwen in hem/haar gaat verliezen.


== Voorkom titelwijzigingsoorlogen ==
== Voorkom titelwijzigingsoorlogen ==

Versie van 12 jan 2020 11:04

Een titelwijzigingsoorlog is een conflictsituatie waarbij de titelwijziging van een paginatitel van een of meerdere pagina 's (herhaaldelijk) wordt teruggedraaid waarbij er geen constructief overleg wordt gevoerd over de paginatitel. Zo'n situatie kan zich voordoen tussen 2 of meerdere gebruikers.

Een titelwijzigingsoorlog is niet te verwarren met een bewerkingsoorlog, dat is een situatie waarbij 2 of meerdere gebruikers elkaars wijzigingen (herhaaldelijk) op een of meerdere pagina 's terugdraaien.

Titelwijzigingsoorlogen zijn schadelijk

Een titelwijzigingsoorlog maakt meer kapot dan je denkt:

  • Het veroorzaakt ruzie en stress onder Wikibookianen, die ontmoedigd worden of zelfs het project verlaten.
  • Wie deelneemt aan een titelwijzigingsoorlog kan er (mogelijk) voor zorgen dat men het vertrouwen in hem/haar gaat verliezen.

Voorkom titelwijzigingsoorlogen

Titelwijzigingsoorlogen kunnen in de meeste gevallen worden voorkomen door anderen over een titelwijziging, die mogelijk heel goed is, goed in te lichten middels het geven van een goede reden. Hiertoe kan men, als dat nodig is, de reden onderaan gebruiken. Uitgebreide toelichting kan altijd op een overlegpagina geplaatst worden.

Wanneer er een omstreden terugdraaiing en terugzetting van titelwijziging gaat plaatsvinden, dan is er sprake van een titelwijzigingsoorlog. Treed daarom ook altijd in overleg. Probeer ook op zo'n moment alle betrokken gebruikers te attenderen om het overleg draaiend te houden.

Als er weer een titelwijzigingsoorlog plaatsvindt, probeer dan een titelbeveiliging aan te vragen. Een bewerkingsblokkade is pas de laatste redmiddel of in extreme gevallen toepasselijk, bijv. wanneer een vandalistische titelwijziging wordt teruggezet, of wanneer de gebruikers doorgaan met het voeren van een titelwijzigingsoorlog zonder op het overleg te reageren.

Zie ook

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.