Windows 7/Edities

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Net zoals in Windows Vista zijn er weer verschillende edities van Windows 7 uitgekomen. We zetten ze even op een rijtje:

Windows 7 Starter[bewerken]

Windows 7 Starter is de basisversie van Windows, te vergelijken met Windows Vista Basic. Deze versie is de goedkoopste versie en wordt meestal geïnstalleerd op w:netbooks. Veel functies van Windows 7 ontbreken, waaronder Aero, de transparante omgeving van Windows.

Windows 7 Home Premium[bewerken]

Windows 7 Home Premium is de versie speciaal voor de gewone thuisgebruiker. Deze is te vergelijken met Windows XP Home en Windows Vista Home Premium. Het is meest gebruikte versie van Windows. Het voldoet aan alles wat u nodig hebt: een strakke look met Aero, uw mediabestanden op een rijtje met Windows Media Center en een snel besturinssyteem. De meeste w:laptops en w:desktops worden met Windows 7 Home Premium geleverd.

Windows 7 Professional[bewerken]

Windows 7 Professional is de versie voor bedrijven, dus niet bedoelt voor u. Er zitten functies in zoals BitLocker (het versleutelen van USB-Sticks) die u waarschijnlijk niet nodig heeft. In tegenstelling tot Windows Vista Business, is deze versie wél met alle Entertainment dingen.

Windows 7 Ultimate[bewerken]

Windows 7 Ultimatie is voor de gebruiker die alles wil: extra's, zware games spelen en alle professionele functies van Windows 7 Professional. Deze versie is wel het duurste van allemaal.

Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.