Naar inhoud springen

Geo-visualisatie/Overige informatie: verschil tussen versies

k
Nijeholt (overleg | bijdragen)
Nijeholt (overleg | bijdragen)
Regel 102:
:* [http://www.ahn.nl/kaart AHN-Viewer] Een speciale interactieve en flexibele AHN viewer waarmee én de individuele hoogten van het AHN in detail kunnen worden opgevraagd én van het view-frame de kleuren legenda kan worden aangepast op de hoogteverdeling in de view (flexibele viewer). De gedetailleerdheid van het microreliëf zichtbaar maken in het hoogtebestand (AHN) is daarmee voor iedereen zonder speciale software bereikbaar. Het gebruik van het AHN door Archeologen staat model voor de AHN viewer.
:* [http://www.cbs.nl CBS-data] Sociale, economische en geografische gegevens over Nederland in tabelvorm. Uitgebreid en goed gedocumenteerd. Het betreft geen geo-informatie, maar kan goed gecombineerd worden met (gemeente) kaarten van Nederland.
:* [http://www.statline.cbs.nl/StatWeb/default.aspx CBS-geo-informatie] Met StatLine kunnen 240 regionale kerncijfers geografisch in beeld worden gebracht, ingedeeld op onder andere provincies, COROP-gebieden en gemeentes.
:* [http://www.denieuwekaartnieuwekaart.nl De nieuwe kaart van Nederland] Nirov/ Ministerie van VROM. Site toont locale en kleinschalige plannen van verschillende overheden. Middels een viewer te bekijken en te downloaden als geo-informatie, om eigen (plan)kaarten te maken.
:* [http://www.dinoloket.nl/ Dinoloket] TNO, over bodem- en boorgegevens, gedeeltelijk toegankelijke data. Onder andere is dit een voorbeeld van 3D-geo-visualisatie. Met een downloadbare 'Geo3dviewer' kunnen geologische 3D-bodem-bestanden in beeld gebracht worden. Die 3D-bestanden staan ook op het Dinoloket.
:* [http://www.edugis.nl/ Edugis] Goed beschreven GIS met veel geo-informatie en duidelijke uitleg. Bedoeld voor middelbaarscholieren, maar voor elke GIS-ser interessant. De gedetailleerdheid van onder andere het hoogtebestand (AHN) is prachtig.
2.383

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.