Geo-visualisatie/Overige informatie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
:* [http://lp.bane.dk/mapcafe/pass_tog.asp On-line GIS treinverkeer] Waar bevinden zich nú treinen, en zijn ze op tijd? Deens voorbeeld van een mooi toegepaste GIS in de vervoersector.
:* [http://www.anwb.nl/verkeer/popup_regioverkeerssituatie_denhaag.nl.html On-line GIS autoverkeer] Ook dit is een mooie toepassing. Hier kan je zelf kiezen welke thema's (files, flitsers) en welk gebied je wilt zien. Visuele informatie lijkt in dit geval vooral van meerwaarde voor de automobilisten handig die al die afritten en N- en A- wegen niet kennen...
:* [http://www.travelportal.info/go_frames.php?unid=11181&linkid=10187 Openbaar vervoerkaarten] VoorbeeldenMeerdere soorten, waaronder voorbeelden van schematische kaarten. De geografische werkelijkheid wordt hier -beperkt- geweld aangedaan omwille van het overzicht voor de reizigers. Ook leuk zijn de volgende OV-kaart-voorbeelden die hier te zien zijn: [http://www.gvb.nl/reizigers/plattegronden/Pages/nachtlijnen.aspx Nachtlijnen] (fraai inzoomen en automatisch pannen] en [http://www.gvb.nl/reizigers/plattegronden/Pages/combinokaart.aspx Metrokaart GVB].
:* [http://www.menu-vandewiele.be/Weerbericht%20Belgie%20online/index.asp Weerbericht België en meer] Op deze verzamelgeweldige verzamel-site veel voorbeelden van on-line ''beschikbare'' dynamische (weer) kaarten. Bliksem, buien, wolken, voorspelling, windrichting, temperatuur en ozon. Niet alleen van België, ook Nederland, Frankrijk en Europa komen in beeld.
 
==Overige sites / instanties / databronnen van omgevingsinformatie==
2.383

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu