Wikijunior:Aardrijkskunde/Landschappen: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Ronan cockx (overleg | bijdragen)
Pagina aangemaakt: "'''Soorten Landschappen''' '''Stedelijkcultuurlandschap''' Een stedlijkcultuurlandschap is een landschap dat door de mens is aangelegd. Meestal zijn dit steden, gemeenten of do..."
 
Ronan cockx (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 11: Regel 11:


'''Natuurlandschap'''
'''Natuurlandschap'''
Dit is een landschap waar de mens niets aan heeft gedaan. Dit is voledig aangelegd (gemaakt)door de natuur zelf. Voorbeelden hiervan zijn bossen (niet aangelegd door de mens), zeeën, jungles.--[[User:Ronan cockx|Ronan cockx]] 24 nov 2007 20:50 (CET)[[Afbeelding:http://www.krates.nl/media/1/20050523-ogen.jpg]]
Dit is een landschap waar de mens niets aan heeft gedaan. Dit is voledig aangelegd (gemaakt)door de natuur zelf. Voorbeelden hiervan zijn bossen (niet aangelegd door de mens), zeeën, jungles.--[[User:Ronan cockx|Ronan cockx]] 24 nov 2007 20:50 (CET)

Versie van 24 nov 2007 21:51

Soorten Landschappen

Stedelijkcultuurlandschap Een stedlijkcultuurlandschap is een landschap dat door de mens is aangelegd. Meestal zijn dit steden, gemeenten of dorpen. Een paar kenmerken van een stedlijkcultuurlandschap zijn dicht bij elkaar gebouwde huizen en drukke wegen.

Landelijkcultuurlandschap Een landelijkcultuurlandschap is ook een landschap dat door de mens is aangelegd maar er is heel veel natuur en weinig huizen en auto's enzo. Een paar voorbeelden van een landelijk landschap zijn landbouw akkers, of bossen die de mens kunstmatig heeft aangeled die er niet van zichzelf stonden.

Industrieelcultuurlandschap Een industrieelcultuurlandschap is ook een landschap aangelegd door de mens. In dit landschap vind je veel industrie (fabrieken) je kan er ook bedrijven aantreffen. Je treft er ook vaak groto transportwegen aan.(Grote wegen of spoorwegen)

Natuurlandschap Dit is een landschap waar de mens niets aan heeft gedaan. Dit is voledig aangelegd (gemaakt)door de natuur zelf. Voorbeelden hiervan zijn bossen (niet aangelegd door de mens), zeeën, jungles.--Ronan cockx 24 nov 2007 20:50 (CET)

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.