Kookboek/Koekenpan: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k robot Erbij: es
Vijverln (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:
Een '''koekenpan''' is een platte pan met een lang [[handvat]].
Een '''koekenpan''' is een platte pan met een lang [[handvat]].


De pan ontleent zijn naam daaraan dat in zo'n pan [[pannenkoek]]en worden gebakken. Toch is dat niet zijn enige functie. Ook [[vlees]] wordt vaak in een koekenpan gebakken.
De pan ontleent zijn naam aan het feit dat in zo'n pan [[pannenkoek]]en worden gebakken. Toch is dat niet zijn enige functie. Ook [[vlees]] wordt vaak in een koekenpan gebakken.


Omdat de smaak van het product (met name het erin achterblijvend [[vet]]) blijft hangen, hebben veel mensen een "gewone", "vlees-" of "spekkoekenpan" en een zg. "zoete koekenpan". Deze laatste wordt ook wel gebruikt voor het maken van [[omelet]]ten en wordt daarom ook wel ''omelet(ten)pan'' genoemd.<!--lijkt me stug, zoete omeletten, brrrr -->
Omdat de smaak van het product (met name het erin achterblijvend [[vet]]) blijft hangen, hebben veel mensen een "gewone", "vlees-" of "spekkoekenpan" en een zgn. "zoete koekenpan". Deze laatste wordt ook wel gebruikt voor het maken van [[omelet]]ten en wordt daarom ook wel ''omelet(ten)pan'' genoemd.


Een iets diepere rechtere koekenpan met deksel, wordt ook wel [[hapjespan]] genoemd.
Een iets diepere rechtere koekenpan met deksel, wordt ook wel [[hapjespan]] genoemd.
Een [[ovaal|ovale]] pan met steel is speciaal bedoeld voor het bakken van vis en het dan ook [[vispan]].
Een [[ovaal|ovale]] pan met steel is speciaal bedoeld voor het bakken van vis en heet dan ook [[vispan]].
[[Categorie:Keukengerei]]
[[Categorie:Keukengerei]]



Versie van 21 apr 2006 11:15

Koekenpan met anti-aanbaklaag

Een koekenpan is een platte pan met een lang handvat.

De pan ontleent zijn naam aan het feit dat in zo'n pan pannenkoeken worden gebakken. Toch is dat niet zijn enige functie. Ook vlees wordt vaak in een koekenpan gebakken.

Omdat de smaak van het product (met name het erin achterblijvend vet) blijft hangen, hebben veel mensen een "gewone", "vlees-" of "spekkoekenpan" en een zgn. "zoete koekenpan". Deze laatste wordt ook wel gebruikt voor het maken van omeletten en wordt daarom ook wel omelet(ten)pan genoemd.

Een iets diepere rechtere koekenpan met deksel, wordt ook wel hapjespan genoemd. Een ovale pan met steel is speciaal bedoeld voor het bakken van vis en heet dan ook vispan.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.