Overleg gebruiker:Vd172hb: verschil tussen versies

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Koos Jol (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Vd172hb (overleg | bijdragen)
Regel 71: Regel 71:
==Vaartraining Kwak==
==Vaartraining Kwak==
Een opmerking met betrekking tot de titelwijzigingen: Ooit is besloten de boektitels te scheiden met een slash '''/''' in plaats van een dubbele punt. (zie [[Help:Boekstructuur]]). Dus het zou wenselijk zijn dat ook de boeken van de vaartraining bijvoorbeeld ''Vaartraining kwak/Literatuur en websites'' (N.B.: zonder spatie tussen de slash en de L en met hoofdletter L) zouden gaan heten, in plaats van ''Vaartraining kwak: literatuur en websites''. [[Gebruiker:Koos Jol|Koos]] <small>[[Overleg gebruiker:Koos Jol|Overleg]]</small> 27 apr 2007 20:37 (CEST)
Een opmerking met betrekking tot de titelwijzigingen: Ooit is besloten de boektitels te scheiden met een slash '''/''' in plaats van een dubbele punt. (zie [[Help:Boekstructuur]]). Dus het zou wenselijk zijn dat ook de boeken van de vaartraining bijvoorbeeld ''Vaartraining kwak/Literatuur en websites'' (N.B.: zonder spatie tussen de slash en de L en met hoofdletter L) zouden gaan heten, in plaats van ''Vaartraining kwak: literatuur en websites''. [[Gebruiker:Koos Jol|Koos]] <small>[[Overleg gebruiker:Koos Jol|Overleg]]</small> 27 apr 2007 20:37 (CEST)

:Dat gaat me gewoon net effe een brug te ver. Ik maak ook geprinte exemplaren van dit boek, t.b.v. cursisten. Zo'n sectietitel met een slash ziet er niet uit.[[Gebruiker:Vd172hb|Vd172hb]]

Versie van 27 apr 2007 19:42

Hoi Vd172hb aka Broekhuis,

Ik heb (eindelijk) antwoord gegeven op je vraag op Overleg:Vaartraining Volendammer Kwak. Ik wil ook nog een paar dingen zeggen over de eventuele opbouw van het boek, maar dat heeft vooralsnog geen haast.

Wel wil ik graag zeggen iets terughoudender te zijn met de knop pagina opslaan. Elke versie die wordt opgeslagen, betekend een volledig opgeslagen pagina die op de server bewaard moet worden. Veelvuldig opslaan kost dus enorm veel serverruimte. Om te zien hoe iets eruit komt te zien kan je ook de knop toon bewerking ter controle gebruiken. Hierbij zie je ook hoe het eruit komt te zien, maar dit kost geen extra ruimte op de server.

Ik zag dat je de zandbak al had gevonden. Prima! Meer nuttige links vind je op het gebruikersportaal en op overzicht beheerpagina's. Mocht je er hiermee nog niet uitkomen, schroom dan niet vragen te stellen op mijn overlegpagina, of in de lerarenkamer. Koos Overleg 5 jan 2006 12:29 (UTC)

Tabellen

Hoi Broekhuis, als je een tabel maakt, is het handig om ook een cellpadding mee te geven bovenaan. Dit heeft tot gevolg dat de tekst niet meer zo tegen de tabelranden aanplakt, zie Platbodemzeilen op een Volendammer Kwak/Achtergrondkennis schip#Zeilen algemeen voor het effect.

Ook wil ik vragen gebruik te maken van Wikiopmaak-code in plaats van html. Dus '''vet''' in plaats van <b>vet</b>. Dit is voor mensen die geen html kennen makkelijker.

Overigens kan je ook eenvoudig een tabel maken met een standaardopmaak, door aan het begin van de tabel enkel class="prettytable" neer te zetten. Persoonlijk vind ik het minder schreeuwerig en professioneler staan dan het lightcyan en bovendien laad het sneller, omdat de code wordt ingeladen vanaf een externe, gecachte stylesheet. (MediaWiki:Common.css)

De tabel zou er dan als volgt uit komen te zien.

Onderdelen van het zeil
1 lijketouwen touwen die langs de randen van de zeilen zijn genaaid
2 klauwhoek bij een gaffelzeil: de hoek van het zeil bij de gaffelklauw.
3 tophoek bovenste hoek van zeil. Bij een gaffelzeil: ook wel "nokhoek".
4 halshoek voorste onderhoek van het zeil, die vast op het schip wordt bevestigd
5 schoothoek achterste onderhoek van het zeil, waar de schoot aan zit.
6 voorlijk lijketouw langs de voorkant van het zeil, tussen halshoek en tophoek
7 achterlijk lijketouw langs de achterkant van het zeil, tussen schoothoek en tophoek/nokhoek
8 onderlijk lijketouw langs de onderrand van het zeil, tussen schoothoek en halshoek
9 leuvers, ook wel: kousen lusje aan het lijk, of gaatje in het zeil, om een lijn door te halen, stok in te steken of haak/sluiting aan te bevestigen.
10 kousleuver lus of gat in het zeil, waar ter verstevinging een metalen rondje (kous) is ingenaaid.

Ik hoop dat je de tijd hebt kunnen vinden deze lange opmerking te lezen.

Groet, Koos Overleg 5 jan 2006 15:40 (UTC):

jouw tabel opmaaak ziet er inderdaad een stuk prettiger uit. Ik zal kijken of ik dit kan overnemen. Ik heb zowel met HTML als met wiki syntax geen enkele ervaring, dus ik ben blij met je hulp. Broekhuis

Sjabloon voor het boek

Platbodemzeilen op een Volendammer Kwak
  1. Inleiding vaartraining
  2. Achtergrondkennis over het schip
  3. Vaarpraktijk
  4. Veiligheid aan boord
  5. Literatuur vaartraining

Henk naar aanleiding van je ongerustheid, heb ik hier een navigatiesjabloon neergezet. Als je het wat vindt, kan je hem gebruiken. Vind je het niks, dan kunnen we het gewoon weer weggooien. Ik kan ook verder helpen, als je dat zou willen. Zie ook mijn antwoord op jouw ongerustheid op Overleg help:Boekstructuur. Groeten Londenp 5 apr 2006 19:59 (UTC)

Hoi, ook ik heb op Overleg boekstructuur geprobeerd je vraag te beantwoorden. Ik hoop dat de opzet nu duidelijk is. Koos Overleg 6 apr 2006 22:59 (UTC)

Gebruikersnaam

Hallo beste Wikibookiaan, in elk geval ook van mij van harte welkom. Een vraagje over je naam: waarvoor staat ie eigenlijk? Want ik vind hem behoorlijk moeilijk leesbaar. Heb je geen zin om meer leesbare naam te kiezen? In het verleden zijn er immers al gebruikersnamen geblokkeerd die uitsluitend bestonden uit (moeilijk of) niet-leesbare letter/cijfercombinaties. Maar wat het belangrijkste is, is dat je bijdragen erg gewaardeerd worden! Groetjes, Inge Habex 22 feb 2007 15:40 (CET)[reageer]

Hoi Inge, dank voor je welkom. De kreet Vd172hb staat voor VD172 (het schip waar ik mee vaar, de "Volendam 172") en HB staat voor "Henk de Boer", dat ben ik. Wikibooks is voor mij vooral een handig digitaal platform, om een cursusboek te delen met lezers. Die lezers zijn in dit geval vooral leden van de vrijwillige bemanningspool rond het vlootje van historische schepen in Volendam. Als anderen het ook lezen, is dat mooi meegenomen.

{Dubbel}

Beste Vd172hb,

Ik zag dat je het sjabloon Dubbel hebt geplaatst op de gebruikerspagina van een anonieme gebruiker. Je kunt die echter alleen op je eigen gebruikerspagina plaatsen. Mocht je nu die anonieme gebruiker ook zijn, plaats dan svp die tekst terwijl je niet ingelogd bent vanaf dat betreffende IP-adres. Bij voorbaat dank. Effeietsanders 26 apr 2007 16:23 (CEST)[reageer]

Zou jij zo vriendelijk willen zijn om het sjabloon {{dubbel}} in te voegen als sjabloon, en niet alleen als tekst, zodat je in een lijst verschijnt met gebruikers die dubbel licenceren? Catienpetji 27 apr 2007 15:35 (CEST)[reageer]
Die anonieme IP, dat was ikzelf inderdaad. Want ik heb ooit per abuis wat edits in m'n wikiboek gedaan zonder eerst in te loggen. De opmerking van catienpetji snap ik niet. Wat moet ik precies doen? VD172HB 27 apr 2007 18:18
Wat Catienpetji bedoeld is of je de inhoud van het sjabloon {{Dubbel}} als sjabloon wilt opnemen in plaats van als losse tekst. Op die manier kan een robot automatisch zien welke artikelen worden vrijgegeven onder de dubbellicentie, want om dat allemaal met de hand uit te gaan zoeken is vrij veel werk.

Vaartraining Kwak

Een opmerking met betrekking tot de titelwijzigingen: Ooit is besloten de boektitels te scheiden met een slash / in plaats van een dubbele punt. (zie Help:Boekstructuur). Dus het zou wenselijk zijn dat ook de boeken van de vaartraining bijvoorbeeld Vaartraining kwak/Literatuur en websites (N.B.: zonder spatie tussen de slash en de L en met hoofdletter L) zouden gaan heten, in plaats van Vaartraining kwak: literatuur en websites. Koos Overleg 27 apr 2007 20:37 (CEST)[reageer]

Dat gaat me gewoon net effe een brug te ver. Ik maak ook geprinte exemplaren van dit boek, t.b.v. cursisten. Zo'n sectietitel met een slash ziet er niet uit.Vd172hb
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.