Wikibooks:GNU Vrije Documentatie Licentie: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Effeietsanders (overleg | bijdragen)
+zie ook
Effeietsanders (overleg | bijdragen)
Regel 11: Regel 11:


==Zie ook==
==Zie ook==
* [[s:Nederlandstalige tekst van de GNU-licentie voor vrije documentatie|Nederlandstalige tekst van de GNU-licentie voor vrije documentatie]]
* [[s:Nederlandstalige tekst van de GNU-licentie voor vrije documentatie|Nederlandstalige vertaling (niet officieel) van de GNU-licentie voor vrije documentatie]]
* [http://www.gnu.org/licenses/fdl.txt De originele, officiële, Engelstalige tekst]
* [http://www.gnu.org/licenses/fdl.txt De originele, officiële, Engelstalige tekst]



Versie van 25 mrt 2007 19:05

De GNU-licentie voor vrije documentatie of GFDL is een licentie die gebruikt wordt om tekstmateriaal onder bepaalde voorwaarden vrij verspreidbaar te maken.

De GFDL is in de eerste plaats geformuleerd voor de documentatie van vrij verspreidbare computerprogramma's onder de GNU General Public License in het GNU-project. Ook voor andere documenten kan de GFDL worden toegepast. Wikipedia wordt onder de GFDL gepubliceerd.

Verplichtingen bij het gebruik van de GFDL

  • Licentie GFDL. Het document moet weer onder de GFDL worden vrijgegeven (ook al is de tekst daarvan gewijzigd).
  • Auteursvermelding. In iedere al dan niet gewijzigde versie van het document moeten minimaal vijf auteurs van voorgaande versie(s) worden vermeld (alle auteurs als er minder dan vijf zijn), plus degene die de laatste wijziging heeft aangebracht.
  • Licentietekst. Een letterlijke kopie van de gebruikte licentietekst moet met het document worden meegeleverd.
  • Invariante secties. In de uiteindelijke gebruikte licentietekst voor het document kan onder bepaalde voorwaarden een lijst van invariante secties worden opgenomen die na het maken van een kopie niet veranderd mag worden.
  • Werkingsduur. Op een eenmaal onder GFDL vrijgegeven document (of deel daarvan) en alle gewijzigde versies daarvan blijft de GFDL van kracht totdat het auteursrecht verloopt (In Nederland, België en veel andere landen 70 jaar na de dood van alle hoofdauteurs).

Zie ook

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.