Programmeren in ASP.NET/Server: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
#Internet Information Server (IIS). Dit is de webserver die bij Windows hoort. Dat betekent dat je HTML-pagina's kan laten bekijken door anderen, via de browser. IIS wordt meegeleverd op de CD-ROM van Windows 2000, en Windows XP Professional Edition. Je kunt IIS ook op Windows NT 4.0 installeren met het apart te downloaden Option Pack.
#Het .NET framework. Hiermee krijg je ook ondersteuning voor ASP.NET-pagina's. Op Windows 2003 is dit framework al standaard geïnstalleerd. Op Windows NT 4.0, 2000 of XP moet je het nog apart toevoegen, maar het kan ook zijn dat het al geïnstalleerd werd als onderdeel van andere toepassingen. Afhankelijk van wat je provider aanbiedt, moet je versie 1.1 of versie 2.0 installeren.
 
Op een computer die niet als server hoeft te dienen (bijvoorbeeld de computer waarop je je pagina's uittest, is IIS niet echt nodig. Je kan ook de kleine Cassini-server gebruiken, die ingebouwd zit in Visual Web Developer. Sommige zaken, zoals beveiliging, werken in Cassini een beetje anders, zodat je daarmee niet altijd alles kan testen.
 
Opmerkingen:
#Als je eerst het .NET framework installeert en daarna IIS, dan wordt het onderdeel ASP.NET niet geïnstalleerd. Je moet dan het .NET framework nog eens opnieuw installeren.
 
De installatiestappen voor de verschillende Windows versies worden hieronder besproken. Na de installatie test je best of de installatie goed werkt.
 
==IIS installeren==
364

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu