Programmeren in ASP.NET/Thema's en skins: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting
Als je een stylesheet wil gebruiken voor een thema, moet je alleen een .css-bestand aanmaken binnen de juiste folder in de App_Themes folder. Je zou bijvoorbeeld een css-bestand met de naam DefaultStyle.css kunnen bewaren in de folder App_Themes\DefaultStyle. Als je dan het DefaultTheme gebruikt in een pagina, dan wordt DefaultStyle.css automatisch toegepast. Je kan nog altijd een stylesheet manueel kan instellen via het <code><link></code>-element in de <code><head></code>-tag. Je mag ook meer dan één stylesheet bestand in een thema-folder zetten. ASP.NET zal alle bestanden in die folder gebruiken, en indien nodig de styles combineren.
 
lll
==Thema's vergeleken met CSS-stylesheets==
Thema's gelijken op CSS-stylesheets doordat ze beiden een verzameling gemeenschappelijke attributen toepassen op een pagina waarin het thema of de stylesheet wordt toegepast. Er zijn echter verschillen:
*Thema's kunnen meerdere property's van een control of pagina instellen, niet alleen maar style-property's. Zo kan je met thema's bijvoorbeeld de pictogrammen in een TreeView-control instellen of de template lay-out van een GridView-control, enz...
*Thema's kunnen hulpbestanden bevatten, zoals afbeeldingen.
*Thema's werken niet in cascade zoals stylesheets. Thema-instellingen overschrijven bijvoorbeeld altijd de lokale instellingen in de pagina. Als je bijvoorbeeld een knop gebruikt met ForeColor="Red", en in het thema staat dat knoppen blauwe tekst hebben, dan heeft dit laatste voorrang (behalve als de knop ingesteld staat met EnableTheming=False).
*Thema's kunnen verwijzen naar stylesheets. De stylesheet-definities worden dan toegepast samen met alle andere instellingen in het thema.
 
==Server-side styles==
Anonieme gebruiker
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu