Kookboek/Au bain-marie: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Inge Habex (overleg | bijdragen)
k titel 'Kookboek/Au Bain Marie' gewijzigd in 'Kookboek/Au bain-marie': correctie spelling
Inge Habex (overleg | bijdragen)
k schrijfwijze gecorrigeerd aan officiële spelling 2005
Regel 1: Regel 1:
''Au bain-marie'' is een manier om vloeibare voeding langzaam te verhitten en is bijvoorbeeld een goede manier om te zorgen dat sauzen met room en/of eierdooiers niet gaan schiften, of om ingrediënten geleidelijk toe te kunnen voegen. Om een gerecht au bain-marie te bereiden, zet men een vuurvaste schaal op een pan met kokend water, op een laag vuur, of houdt die erboven vast, om zo rustig mogelijk een emulsie door elkaar te kunnen roeren, meestal zonder die helemaal aan de kook te laten komen.
'''Au bain Marie'''

''Au bain Marie'' is een manier om vloeibare voeding langzaam te verhitten en is bijvoorbeeld een goede manier om te zorgen dat sauzen met room en/of eierdooiers niet gaan schiften, of om ingrediënten geleidelijk toe te kunnen voegen. Om een gerecht ''au bain Marie'' te bereiden, zet men een vuurvaste schaal op een pan met kokend water, op een laag vuur, of houdt die erboven vast, om zo rustig mogelijk een emulsie door elkaar te kunnen roeren, meestal zonder die helemaal aan de kook te laten komen.

Versie van 20 okt 2006 16:20

Au bain-marie is een manier om vloeibare voeding langzaam te verhitten en is bijvoorbeeld een goede manier om te zorgen dat sauzen met room en/of eierdooiers niet gaan schiften, of om ingrediënten geleidelijk toe te kunnen voegen. Om een gerecht au bain-marie te bereiden, zet men een vuurvaste schaal op een pan met kokend water, op een laag vuur, of houdt die erboven vast, om zo rustig mogelijk een emulsie door elkaar te kunnen roeren, meestal zonder die helemaal aan de kook te laten komen.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.