Overleg gebruiker:Vd172hb: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
92 bytes toegevoegd ,  7 maanden geleden
Lintfouten: Verouderde HTML-elementen
(Lintfouten: Verouderde HTML-elementen)
 
Wel wil ik graag zeggen iets terughoudender te zijn met de knop ''pagina opslaan''. Elke versie die wordt opgeslagen, betekend een volledig opgeslagen pagina die op de server bewaard moet worden. Veelvuldig opslaan kost dus enorm veel serverruimte. Om te zien hoe iets eruit komt te zien kan je ook de knop ''toon bewerking ter controle'' gebruiken. Hierbij zie je ook hoe het eruit komt te zien, maar dit kost geen extra ruimte op de server.
 
Ik zag dat je de zandbak al had gevonden. Prima! Meer nuttige links vind je op het [[Wikibooks:Gebruikersportaal|gebruikersportaal]] en op [[Wikibooks:Overzicht beheerpagina's|overzicht beheerpagina's]]. Mocht je er hiermee nog niet uitkomen, schroom dan niet vragen te stellen op mijn overlegpagina, of in de lerarenkamer. [[Gebruiker:Koos Jol|Koos]] <span style="font-size: small;">[[Overleg gebruiker:Koos Jol|Overleg]]</smallspan> 5 jan 2006 12:29 (UTC)
 
==Tabellen==
Ook wil ik vragen gebruik te maken van Wikiopmaak-code in plaats van html. Dus <nowiki>'''vet'''</nowiki> in plaats van &lt;b&gt;vet&lt;/b&gt;. Dit is voor mensen die geen html kennen makkelijker.
 
Overigens kan je ook eenvoudig een tabel maken met een standaardopmaak, door aan het begin van de tabel enkel <nowiki>class="prettytablewikitable"</nowiki> neer te zetten. Persoonlijk vind ik het minder schreeuwerig en professioneler staan dan het lightcyan en bovendien laad het sneller, omdat de code wordt ingeladen vanaf een externe, gecachte stylesheet. ([[MediaWiki:Common.css#Prettytablewikitable|MediaWiki:Common.css]])
 
De tabel zou er dan als volgt uit komen te zien.
 
{|class="prettytablewikitable"
!colspan="3"|Onderdelen van het zeil
|-
Ik hoop dat je de tijd hebt kunnen vinden deze lange opmerking te lezen.
 
Groet, [[Gebruiker:Koos Jol|Koos]] <span style="font-size: small;">[[Overleg gebruiker:Koos Jol|Overleg]]</smallspan> 5 jan 2006 15:40 (UTC):
 
::jouw tabel opmaaak ziet er inderdaad een stuk prettiger uit. Ik zal kijken of ik dit kan overnemen. Ik heb zowel met HTML als met wiki syntax geen enkele ervaring, dus ik ben blij met je hulp. [[Gebruiker:Vd172hb|Broekhuis]]
==Sjabloon voor het boek==
{{Platbodemzeilen op een Volendammer Kwak}} Henk naar aanleiding van je ongerustheid, heb ik hier een navigatiesjabloon neergezet. Als je het wat vindt, kan je hem gebruiken. Vind je het niks, dan kunnen we het gewoon weer weggooien. Ik kan ook verder helpen, als je dat zou willen. Zie ook mijn antwoord op jouw ongerustheid op [[Overleg help:Boekstructuur]]. Groeten [[Gebruiker:Londenp|Londenp]] 5 apr 2006 19:59 (UTC)
:Hoi, ook ik heb op [[Overleg_help:Boekstructuur#Gewoon_een_beetje_bezorgd|Overleg boekstructuur]] geprobeerd je vraag te beantwoorden. Ik hoop dat de opzet nu duidelijk is. [[Gebruiker:Koos Jol|Koos]] <span style="font-size: small;">[[Overleg gebruiker:Koos Jol|Overleg]]</smallspan> 6 apr 2006 22:59 (UTC)
 
== Gebruikersnaam ==
Ik zag dat je het sjabloon Dubbel hebt geplaatst op de gebruikerspagina van een anonieme gebruiker. Je kunt die echter alleen op je eigen gebruikerspagina plaatsen. Mocht je nu die anonieme gebruiker ook zijn, plaats dan svp die tekst terwijl je niet ingelogd bent vanaf dat betreffende IP-adres. Bij voorbaat dank. [[Gebruiker:Effeietsanders|Effeietsanders]] 26 apr 2007 16:23 (CEST)
 
:Zou jij zo vriendelijk willen zijn om het sjabloon {{tlTl|dubbel}} in te voegen als sjabloon, en niet alleen als tekst, zodat je in een lijst verschijnt met gebruikers die dubbel licenceren? [[Gebruiker:Catienpetji|Catienpetji]] 27 apr 2007 15:35 (CEST)
 
::Die anonieme IP, dat was ikzelf inderdaad. Want ik heb ooit per abuis wat edits in m'n wikiboek gedaan zonder eerst in te loggen. De opmerking van catienpetji snap ik niet. Wat moet ik precies doen? [[Gebruiker:Vd172HB|VD172HB]] 27 apr 2007 18:18
:::Wat Catienpetji bedoeld is of je de inhoud van het sjabloon <nowiki>{{</nowiki>[[Sjabloon:Dubbel|Dubbel]]<nowiki>}}</nowiki> als sjabloon wilt opnemen in plaats van als losse tekst. Op die manier kan een [[Wikibooks:Bots|robot]] automatisch zien welke artikelen worden vrijgegeven onder de dubbellicentie, want om dat allemaal met de hand uit te gaan zoeken is vrij veel werk.
 
::::Ik bedoel of jij de tekst op de gebruikerspagina wil vervangen door {{tlTl|dubbel}}, Alvast heel erg Bedankt. [[Gebruiker:Catienpetji|Catienpetji]] 27 apr 2007 22:06 (CEST)
:::Gaarne dit te doen met '<nowiki>{{dubbelDubbel}}</nowiki>' als bewerkingssamenvatting, anders kan een bot er nog niets mee (een bot kan niet zien of jij hebt zelf geplaatst hebt als je het niet in de bewerkingssamenvatting zet!) [[Gebruiker:Valhallasw|Valhallasw]] 27 apr 2007 23:04 (CEST)
 
==Vaartraining Kwak==
Een opmerking met betrekking tot de titelwijzigingen: Ooit is besloten de boektitels te scheiden met een slash '''/''' in plaats van een dubbele punt. (zie [[Help:Boekstructuur]]). Dus het zou wenselijk zijn dat ook de boeken van de vaartraining bijvoorbeeld ''Vaartraining kwak/Literatuur en websites'' (N.B.: zonder spatie tussen de slash en de L en met hoofdletter L) zouden gaan heten, in plaats van ''Vaartraining kwak: literatuur en websites''. [[Gebruiker:Koos Jol|Koos]] <span style="font-size: small;">[[Overleg gebruiker:Koos Jol|Overleg]]</smallspan> 27 apr 2007 20:37 (CEST)
 
:Dat gaat me gewoon net effe een brug te ver. Ik maak ook geprinte exemplaren van dit boek, t.b.v. cursisten. Zo'n sectietitel met een slash ziet er niet uit.[[Gebruiker:Vd172hb|Vd172hb]]
 
::Er is ook een mogelijkheid om de titel te overlappen, of de optie die [[w:Gebruiker:SPQRobin|SPQrobin]] op wikipedia zei: "Er bestaat een <code><nowiki>{{DISPLAYTITLE}}</nowiki></code> ([httphttps://meta.wikimedia.org/wiki/Help:Magic_words#Miscellany]). Dat is standaard niet 'ingeschakeld', maar als dat wel 'ingeschakeld" is kan je de titel vervangen door <code><nowiki>{{DISPLAYTITLE:titel}}</nowiki></code> te typen.", waardoor het wel kan. [[Gebruiker:Catienpetji|Catienpetji]] 27 apr 2007 22:06 (CEST)
 
::: Bovendien zal er in de toekomst een nette afprintbare versie worden toegevoegd aan boeken die zich in fase 4 van de ontwikkeling bevinden. Door dubbele punten in de titel in te voegen, creëer je eigenlijk een nieuwe naamruimte. Bovendien gaan een hoop automatische navigaties verloren door de dubbele punt. Indien je met bovenstaande tips nog niets kan, gelieve dan nog tijdelijk te wachten tot dit boek fase 4 bereikt en eenvoudig afprintbaar wordt. Het is belangrijk een goede boekstructuur te creëren binnen Wikibooks. Hierover is lang en grondig nagedacht. Gelieve deze niet zomaar aan de kant te schuiven. [[Gebruiker:Inge Habex|Inge Habex]] 4 jun 2007 11:39 (CEST)
Hallo Vd172hb,
 
Op 27 oktober vindt de Wikimedia Conferentie Nederland 2007 (te Amsterdam) plaats, met het thema "Wiki's en Educatie". Misschien is het voor je interessant om aanwezig te zijn? Ik denk dat we als regelmatige bijdragers daar prima Wikibooks kunnen promoten en dat we op die manier meer mensen enthousiasmeren hier mee te werken! Bovendien lijkt het me leuk als we elkaar wat beter leren kennen en met elkaar kunnen spreken over hoe we dit verder willen ontwikkelen. Het programma omvat ondermeer lezingen over hoe Wiki's worden toegepast in diverse onderwijsprogramma's (de VU en Radbout universiteit bijvoorbeeld), er is een lezing over Wikiboeken door Inge Habex en een lezing door Florence Devouard, de voorzitter van de Wikimedia Foundation en ook interessant is de introductie tot Wikiversity. Het volledige programma kun je terugvinden op onze [httphttps://www.wikimediaconferentie.nl/programma website], en ik hoop van harte dat je kunt komen! Met vriendelijke groet, {{:Gebruiker:Londenp/Sig}} 12 okt 2007 23:21 (CEST)
 
==[[ Platbodemzeilen op een Volendammer Kwak/Bijlage rondhouten]]==
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu